A Joan Escolà se'l reconeix per la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Escolà va ser el coordinador dels Serveis Socials del Pla d'Urgell fins al 2011, participant en el desplegament de molts dels programes que es duen a terme des de l'ens comarcal en iniciatives en els àmbits de la infància, la família, les drogodependències i les discapacitats
Acte del 50è aniversari de la Federació Dincat ©Govern
photo_camera Acte del 50è aniversari de la Federació Dincat ©Govern

Aquest dimarts el sector de les entitats catalanes que treballen en defensa i l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, que aixopluga la Federació Dincat, es van reunir per commemorar el cinquantè aniversari de l'entitat. En el decurs de l'acte, que es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya, el psicòleg i pedagog lleidatà, Joan Escolà, rebia l'homenatge per la seva trajectòria professional.

Acte del 50è aniversari de la Federació Dincat ©Govern
Acte del 50è aniversari de la Federació Dincat ©Govern

Escolà va ser el coordinador dels Serveis Socials del Pla d'Urgell fins al 2011, participant en el desplegament de molts dels programes que es duen a terme des de l'ens comarcal en iniciatives en els àmbits de la infància, la família, les drogodependències i les discapacitats. El psicòleg i pedagog ha estat director tècnic de la Fundació Aspros des del 1990, i ha participat en altres projectes dedicats a les discapacitats a la demarcació de Lleida.

L'any 2012 la Generalitat de Catalunya va concedir a Joan Escolà la Medalla al Treball president Macià 2012

El psicòleg i pedagog lleidatà i va ser impulsor d’una filosofia d’atenció a través de l’acompanyament al llarg de tota la vida de les persones i amb els suports necessaris per afavorir la seva autonomia.

Lliurament de la medalla president Marcià de l'any 2012 ©JosepAPérez
Lliurament de la medalla president Marcià de l'any 2012 ©JosepAPérez

Dincat

Es tracta d'una federació catalana de la qual en formen par 300 entitats que atenen un total 75.000 persones a través de 14.876 professionals. Un col·lectiu que es considera la veu principal i el referent en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aspros

Entitat lleidatana que treballa per impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Des de l’any 1962 treballa en col·laboració amb les famílies, les administracions i les entitats públiques per assolir la inclusió d’aquest col·lectiu i aconseguir la igualtat d’oportunitats de totes les persones.