L'INS Mollerussa lamenta la mor de Carme Rovira, cap d'estudis del centre

L'equip directiu, els docents, departament d'Educació, Consell Comarcal, Ajuntament de Mollerussa, Diputació de Lleida, Universitat de Lleida ha fet públic un reconeixement explicit a la tasca de la cap d'estudis Carme Rovira
Carme Rovira en una reunió amb agents de la FP ©JosepAPérez
photo_camera Carme Rovira en una reunió amb agents de la FP ©JosepAPérez

El qualificatiu de Campus de Formació Professional de l'INS Mollerussa no és gratuït tenint en compte el prestigi i la rellevància amb què compta actualment el centre educatiu, amb una matrícula que supera el set-cents alumnes procedents de tot l'Estat. Aquesta consideració l'ha assolit l'Institut gràcies a un equip implicat i vocacional del que en formava part la cap d'estudis Carme Rovira, que ha mort aquest dimecres.

Rovira arribava al centre mollerussenc l'any 2000, procedent de l'INS La Caparrella, en un període en el qual l'Institut situat al Parc de La Serra de la capital del Pla d'Urgell s'havia convertit en un centre d'FP, pràcticament "residual" i havent perdut algunes de les especialitats més emblemàtiques com Indústries Alimentàries.

INS Mollerussa al Parc de La Serra de la capital del Pla d'Urgell ©JosepAPérez
INS Mollerussa al Parc de La Serra de la capital del Pla d'Urgell ©JosepAPérez

El director Antoni Reig la incorpora a l'equip directiu com a cap d'estudis l'any 2005 amb una clara voluntat de regenerar el centre, aconseguir el prestigi que havia tingut en el sector agroalimentari, i implantar les especialitats que realment demandessin els sectors industrials. 

Carme Rovira ha format part de la direcció de l'institut fins ara, implicada totalment en desplegar i consolidar els projectes que es van proposar des de l'any 2005. Escassament amb un centenar d'alumnes en aquesta data, la matrícula s'ha incrementat considerablement de forma progressiva, degut en gran part a la incorporació de cicles de la família professional d’indústries extractives, com són el de sondatges i perforacions i pedra natural. 

Formacions a través de les quals Rovira i l'equip directiu iniciaven la gestió d'un seguit d'acords amb industrials de diferents sectors com Antoni Miquel ,Gremi d’àrids i Formigons de Catalunya, Rental Forklits entre altres.

INS Mollerussa cicle extraccions perforacions ©JosepAPérez
INS Mollerussa cicle extraccions perforacions ©JosepAPérez

Però el repte més destacat de l'equip directiu amb Carme Rovira va ser la incorporació de les famílies esportives, aprofitant la situació privilegiada del centre, en mig d'un paratge natural magnífic i idoni per oferir el cicle de Conducció d’activitats fisicoesportives i els tècnics esportius en Equitació. E

l que va significar convertir l'Institut en l’escola Catalana d’Equitació amb un volum de 50 animals i unes instal·lacions entre pistes boxes de les millors de Catalunya

La voluntat de l'Institut ha sigut respondre a les demandes dels sectors. i poder garantir la incorporació dels joves a món laboral amb una destacada professionalització.

En pocs anys es va completar l'oferta de famílies professionals als Serveis Socioculturals i a la Comunitat, concretament els cicles d’atenció a dependència i Educació Infantil, tot plegat per superar avui en dia una matrícula de més de 700 persones.

Carme Rovira en la inauguració del taller de carretilles Linde  ©JosepAPérez
Carme Rovira en la inauguració del taller de carretilles Linde ©JosepAPérez

Una de les qualitats que destaquen els companys de la Carme Rovira ha sigut la facilitat que ha tingut per apropar l'Institut a administracions i institucions, universitat i empreses aconseguint la seva complicitat i suport

El seu coneixement del francès també va fer possible aconseguir intercanvis amb centre educatius del país veí, un dels darrers i més destacat amb l’Escola d’equitació francesa Quadre Noir, un centre que no rep visites habitualment i la Carme Vidal ho va aconseguir. Es va organitzar un viatge amb representants del centre, l'Ajuntament de Mollerussa, el Consell Comarcal i la Diputació de Lleida.

  

comentaris