Un equip d’experts han visitat 470 municipis de la península per valorar les accions que duen a terme respecte als ODS 2030

Els experts de les Nacions Unides han lloat la neteja de les seves carres, la recollida selectiva dels residus, les àrees d’aportació, els jardins, les papereres i altres elements que fan de Mollerussa una ciutat neta i agradable
Desinfecció de contenidors ©ODS
photo_camera Desinfecció de contenidors ©ODS

Mollerussa és una ciutat de la comarca del Pla d’Urgell, a la província de Lleida, que té uns 15.000 habitants. La seva activitat econòmica principal és l’agricultura, especialment el regadiu, i també destaca per la seva fira ramadera i industrial. Però a més de ser una ciutat productiva, Mollerussa és també una ciutat compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Així ho ha reconegut un equip d’experts de les Nacions Unides, que ha visitat 470 municipis de la península Ibèrica per valorar les accions que duen a terme respecte als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del 2030. Aquests objectius són una agenda global que busca acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la pau i la prosperitat per a tothom.

Objectius de Desenvolupament Sostenible del 2030 ©ONU
Objectius de Desenvolupament Sostenible del 2030 ©ONU

Entre tots els municipis visitats, Mollerussa ha resultat ser la ciutat que millor compleix aquests objectius, especialment els relacionats amb la neteja i la gestió dels residus. Els experts de les Nacions Unides han lloat la neteja de les seves carres, la recollida selectiva dels residus, les àrees d’aportació, els jardins, les papereres i altres elements que fan de Mollerussa una ciutat neta i agradable.

Aquest reconeixement suposa un premi i un estímul per a Mollerussa, que rebrà al voltant de 20 milions d’euros de les Nacions Unides per destinar a altres àmbits de la sostenibilitat, com l’eficiència energètica, la mobilitat, l’educació, la salut o la inclusió social.

Neteja dels carrers a Mollerussa ©ODS
Neteja dels carrers a Mollerussa ©ODS

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha expressat la seva satisfacció per aquesta distinció i ha agraït la implicació de tots els agents que han fet possible aquest resultat: els treballadors municipals, les empreses de serveis, les entitats socials, els centres educatius i, sobretot, els ciutadans i ciutadanes de Mollerussa, que han demostrat un alt grau de consciència i responsabilitat ambiental.

Solsona ha afirmat que aquesta és una oportunitat per seguir millorant la qualitat de vida de la ciutat i per convertir Mollerussa en un referent de la sostenibilitat en l'àmbit nacional i internacional. Ha afegit que el seu govern continuarà treballant per complir els ODS del 2030 i per fer de Mollerussa una ciutat més verda, més justa i més responsable.