El Pirineu lleidatà obrirà pistes aquesta setmana

Port Ainé, Espot, Tavascan i Boí Taüll obriran ja dimarts, mentre que Port del Comte ho farà dimecres, el fet de poder obrir pel pont de la Puríssima té especial rellevància per als complexos de neu ja que la facturació que s'aconsegueix aquests dies representa un 7% del total de la temporada.
Esquiador a les pistes de Port Ainé @AraLleida
photo_camera Esquiador a les pistes de Port Ainé @AraLleida

El cap de màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre confirmava aquest dilluns que les estacions del Pirineu lleidatà ho tenen tot a punt per obrir pistes pel pont de la Puríssima. La previsió de nevades i les baixes temperatures que garanteixen fabricar neu artificial han permès prendre aquesta decisió als complexos que fins a final de la setmana passada encara no tenien clar del tot si podrien començar la temporada.

Port Ainé, Espot, Tavascan i Boí Taüll obriran ja dimarts, mentre que Port del Comte ho farà dimecres. El fet de poder obrir pel pont de la Puríssima té especial rellevància per als complexos de neu, ja que la facturació que s'aconsegueix aquests dies representa un 7% del total de la temporada.

Estació d'esquí al Pirineu lleidatà ©JosepAPérez
Estació d'esquí al Pirineu lleidatà ©JosepAPérez

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, Juli Alegre ha explicat que obriran, però per a usos turístics perquè no ha caigut prou neu per a la pràctica de l'esquí de fons. En qualsevol cas, l'atractiu de l'esquí fa que les previsions d'ocupació pel pont siguin optimistes i es calcula que se superi el 80% en els hotels propers a les pistes.

Per als que no vulguin visitar la demarcació per practicar l'esquí, Alegre ha comentat que podran gaudir d'un bon ventall d'activitats a diversos municipis de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran on en aquestes dates se celebren fires i festes tradicionals. Tot plegat acompanyat de les possibilitats de visitar tots els atractius paisatgístics i monumentals de la demarcació.