Sis esportistes lleidatanes presenten projecte a la plataforma 'Ellas son de aquí'

Els projectes radicats a la comarca del Pla d’Urgell podran optar al premi especial territori en col·laboració amb el CE Catigat i que està valorat en 2.000 euros
Marta Bosch Biathlon 2023 ©Ellassondeaqui
photo_camera Marta Bosch Biathlon 2023 ©Ellassondeaqui

Laia Sellés, la Mireia Sosa, la Jordana Salvadó, la Marta Bosch, la Maria Dolors Roure i el CF Pardinyes han presentat els seus projectes esportius a la plataforma #EllasSonDeAquí, amb l'objectiu d'obtenir finançament per poder dur-lo a terme.  La iniciativa està impulsada des de la marca de pomes Livinda del Grup Nufri que des de fa set anys impulsa la convocatòria de suport a l'esport femení.

Club de futbol Pardinyes ©Ellassondeaqui
Club de futbol Pardinyes ©Ellassondeaqui

En la convocatòria d'enguany s'han presentat fins al moment cinquanta-dues propostes, entre elles les sis lleidatanes: L'esquiadora de muntanya Laia Sellés, que aquest mateix any s'ha proclamat campiona del Món U18 en esprint, i subcampiona en vertical i individual, a més del triple or al Festival Olímpic de la Joventut Europea, té la vista posada als Jocs Olímpics d'hivern de Milà 2026, en què la seva disciplina debuta com a esport olímpic. Sellés aspira al patrocini olímpic, valorat en 5.000 euros durant cada any del cicle olímpic, que invertiria a millorar el seu rendiment i podria viatjar per entrenar més temps en neu, apostar per un equip de treball, i millorar-ne la nutrició i el material esportiu.

L'ultra fondista Mireia Sosa ©Ellassondeaqui
L'ultra fondista Mireia Sosa ©Ellassondeaqui

Mireia Sosa està convocada amb la selecció espanyola per acudir aquest novembre al Mundial de 50 km. L'ultra fondista ha sol·licitat el patrocini elit, valorat en 5.000 euros, per poder afrontar les despeses de preparació, equip mèdic i material esportiu. 

Marta Bosch Malé, l'única noia de Catalunya que practica el Biathlon. A Catalunya no hi ha Camp de Tir i haig de desplaçar-me a entrenar a Candanchú o Font Romeu. És important per a la seva carrera per a poder fer créixer aquest esport que va creixent a Espanya i que és olímpic. Per a Marta Bosch el suport és important per la carrera esportiva que permetria poder sortir fora d'Espanya per a competir i aprendre de grans països i al seu torn ampliar la formació en aquesta disciplina. També proposa organitzar tallers per a instituts de secundària i poder mostrar als joves aquest apassionant esport. Tot plegat ho ha valorat en 3.000 euros.
 

La múixer Jordana Salvadó ©Ellassondeaqui
La múixer Jordana Salvadó ©Ellassondeaqui

La resta de projectes competeixen pels dos patrocinis de categoria amateur que lliura #EllasSonDeAquí, amb una esponsorització de 3.000 euros. La múixer Jordana Salvadó vol revalidar els títols que ostenta i acudir a representar Espanya al mundial, per a la qual cosa invertiria el patrocini en la cura i preparació, tant dels seus gossos com d'ella. María Dolors Roure ha demanat el patrocini per comprar una cadira de rodes de pàdel per poder seguir millorant, mentre que el club de futbol Pardinyes busca recursos per afrontar despeses d'inscripció, tècniques i desplaçaments del seu primer equip, que milita a Segona Divisió Nacional Femenina.

A més, els projectes radicats a la comarca del Pla d’Urgell podran optar al premi especial territori en col·laboració amb el CE Catigat i que està valorat en 2.000 euros

Maria Dolors Roure ©Ellassondeaqui
Maria Dolors Roure ©Ellassondeaqui

Després de la publicació dels projectes a les xarxes socials i la recopilació de suports, ara és el torn que les ambaixadores d'Ellas Son de Aquí, dones reconegudes al món de l'esport, valorin els projectes i decideixin les guanyadores, que no es coneixeran públicament fins al mes d'octubre.

#EllasSonDeAquí

Des que el 2016 naixés la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí de la mà de pomes Livinda, al llarg d'aquestes set convocatòries s'han rebut 340 projectes de totes les comunitats autònomes del país, involucrant més d'un miler d'esportistes. Fins ara, 27 d'aquests projectes han estat patrocinats per Livinda, lliurant-se un total de 137.637 d'euros en patrocinis en sis edicions.