El xef Jesús Gimena seleccionat pel campionat nacional ‘Tapas y Pinchos’

Jesús Gimena  i l'equip del restaurant L'Espurna es van proclamar guanyadors de la setena edició de la Ruta de la Tapa de Lleida que convoca Federació d'Hostaleria de Lleida i Magna de Cervezas San Miguel, que obria la porta al xef lleidatà a participar en el campionat oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos
El xef lleidatà Jesus Gimena ©Espurna
photo_camera El xef lleidatà Jesus Gimena ©Espurna

El xef del restaurant L’Espurna de Lleida, Jesús Gimena, representarà a la Federació d’Hostaleria de Lleida a la segona edició del campionat oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos, organitzat per Hostelería de España i amb el suport de Alimentos de España, Mahou San Miguel, Makro i Grupo Rull, com a soci local.

El xef Jesús Gimena amb representants lleidatans ©Espurna
El xef Jesús Gimena amb representants lleidatans ©Espurna

Jesús Gimena elaborarà en directe la seva tapa Bocatín de caracoles en un temps màxim de 30 minuts. “Ens inspirem en el mític entrepà de calamars, tan emblemàtic a Madrid. Substituirem el calamar per un mol.lusc terrestre que ens identifica molt a Lleida: el caragol.”.

L’esdeveniment se celebrarà els pròxims dies 29 i 30 de gener en el marc del congrés internacional de gastronomia Madrid Fusión, un espai on el talent, la innovació i el coneixement es troben cada any i que s’organitza a Ifema Madrid durant aquests dies.

Aquest campionat és la culminació d’una sèrie de concursos de tapes i pintxos organitzats per les associacions provincials que formen part d’Hostelería de España. Cada associació estarà representada per un participant que ha creat una tapa o pintxo.

Finalistes  del campionat oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos
Finalistes del campionat oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos

La valoració dels plats estarà a càrrec d’un distingit jurat encapçalat pel reanomenat cuiner Pedro Larumbe i integrat per periodistes gastronòmics, xefs i entitats relacionades amb el sector culinari. El procés de qualificació es regirà per criteris que abasten l’adequació del plat al format de tapa o pinxo, el sabor i la textura, l’originalitat, la presentació, la utilitat per  l’establiment hostaler, l’ús de productes autòctons o tradicionals i el suggeriment de maridatge.

Jesús Gimena

Lluirament del premi Ruta de la Tapa 2023 ©JosepAPérez
Lluirament del premi Ruta de la Tapa 2023 ©JosepAPérez

El mantou fregit farcit de cap-i-pota amb pols de sobrassada de Mallorca i salsa de fulles de pebrot era la proposta que el xef i l'equip del restaurant L'Espurna van incloure per la setena edició de la Ruta de la Tapa de Lleida, una tapa d'autor que va aconseguir el premi del jurat de l'edició del 2023. En la convocatòria Gimena va rebre el premi de mil euros i la possibilitat de participar a Madrid Fusión, el primer congrés global de gastronomia.

 Jesús Gimena és el xef del restaurant L’espurna de Lleida. Els seus inicis es remunten als seus estudis a l’escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Ha treballat a restaurants amb estrelles Michelin com Can Jubany a Vic o Dos Palillos a Barcelona. El seu esperit emprenedor el va portar amb només 23 anys a reobrir L’Espurna on exerceix de xef des de fa més de 2 anys.