ERC, PSC, UA i PL arriben a un acord de govern per la Diputació

Segons els grups polítics la voluntat de l'acord no és altre que mantenir els principis de transparència i equilibri territorial i les polítiques de marcat accent social per lluitar contra les desigualtats, de garantir la cohesió territorial
Montse Fornells, Òscar Ordeig, Maria Vergés i Rosa Pujol ©PSC
photo_camera Montse Fornells, Òscar Ordeig, Maria Vergés i Rosa Pujol ©PSC

Montse Fornells, presidenta de la Federació Regional d’ERC de Lleida; Òscar Ordeig, Primer secretari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran; Maria Vergés, secretària general d’UA, i Rosa Pujol, diputada electa per PL, signaven aquest dimarts un acord de govern per la Diputació, el que deixa totalment de banda les expectatives de Junts.

Segons els grups polítics la voluntat de l'acord no és altre que mantenir els principis de transparència i equilibri territorial i les polítiques de marcat accent social per lluitar contra les desigualtats, de garantir la cohesió territorial arreu.

El nou govern de l’ens provincial aconsegueix la majoria d'escons de la corporació i té previst nomenar un president del grup d'ERC

L’acció de la Diputació amb aquest acord de govern està orientada a la consecució de la cohesió territorial, en aquest cas expressada per una regla: igualtat d'accés a serveis, polítiques públiques i equipaments dels habitants independentment d'en quin municipi visquin. Tot lluitant contra les desigualtats socials que existeixen en el territori, entre municipis i dins d'ells, i tot en el marc de l'heterogeneïtat municipal existent a la demarcació, i destacant que cal generar oportunitats i llocs de treball per evitar que els ciutadans hagin de marxar dels seus pobles. Al mateix temps, s’estableixen polítiques públiques específiques de suport al Pirineu i l’Aran, amb especial col·laboració amb el Consell General d’Aran. L’eina més idònia per assolir aquests objectius són els criteris de discriminació positiva, que continuaran sent d’aplicació general a totes les convocatòries públiques dels diferents plans econòmics. 

Montse Fornells

ha assegurat que “Pacte Local formava part de la majoria de la Governança Republicana i que Unitat d’Aran, des de l’oposició estant, igualment li ha donat el seu suport reiterat aquests 4 anys, així com el PSC en la recta final del mandat, per la qual cosa hem entès que la Governança Republicana és l’eina més cohesionadora del municipalisme i el millor antídot contra aquelles pràctiques més pròpies de la vella dreta que a l’Estat es poden tornar a imposar i que no volem que tornin a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran”.

Òscar Ordeig

ha destacat que “l’acord garanteix que la Diputació aplicarà polítiques progressistes amb l’objectiu de contribuir a la prosperitat de tot el territori, amb una atenció especial a les comarques més despoblades. La Diputació es posarà al servei de la ciutadania i dels ajuntaments, amb la cohesió social i territorial com a principi irrenunciable. És un bon acord que aportarà estabilitat institucional i situarà les polítiques d’esquerres al centre”. 

Maria Vergés

 ha afirmat que aranesos i araneses estaran representats en el nou govern de la Diputació de Lleida i així podrem defensar les institucions i l’autonomia aranesa i els seus recursos. 

Rosa Pujol

ha considerat que “Pacte Local es va constituir com a partit municipalista i des d'ERC, PSC i UA han estat totalment receptius a les nostres propostes, i és la fórmula per continuar treballant des del govern de la Diputació pel nostre programa electoral, sempre en favor de les persones, la cohesió territorial i social i pels ajuntaments. Ha estat un pacte exigent amb lleialtat al nostre programa”.