El PSC admet que entren en un mandat on caldrà "geometria variable" per governar

Larrosa s'ha proposat obrir una nova gran etapa que impliqui l'ampliació de l'àrea d'influència de Lleida amb un reforç de la seva capitalitat i autoestima, i ho vol fer de la mà del territori, també el que mira cap a l'Aragó, l'Ebre, el Cantàbric, el Mediterrani i Europa
Investidura de Fèlix Larrosa com a Paer en Cap ©OriolBosch
photo_camera Investidura de Fèlix Larrosa com a Paer en Cap ©OriolBosch

Fèlix Larrosa ha estat investit aquest dissabte com a Paer en Cap de Lleida amb els 9 vots del grup socialista i, per tant, governarà en minoria. Davant d'aquest escenari el primer edil de la nova corporació municipal explicava que volen ser "la palanca de transformació" de Lleida, i per això, durant quatre anys s'ha compromès a posar "tot l'esforç" amb un lideratge "fort i estable" per afrontar els reptes de la ciutat.

Grup de PSC a la Paeria de Lleida ©OriolBosch
Grup de PSC a la Paeria de Lleida ©OriolBosch

Segons el nou alcalde, l'estabilitat servirà per posar els fonaments per construir el futur de Lleida, atraure talent i perseguir objectius. Malgrat tot, Larrosa ha admès que amb un govern en minoria, assolir la unanimitat serà difícil tot i que veu factible arribar a consensos amb "diàleg, mà estesa i generositat". Per assolir-ho, ha afegit, espera tenir l'experiència dels exalcaldes de la ciutat.

Larrosa s'ha proposat obrir una nova gran etapa que impliqui l'ampliació de l'àrea d'influència de Lleida amb un reforç de la seva capitalitat i autoestima. Ho vol fer de la mà del territori, també el que mira cap a l'Aragó, l'Ebre, el Cantàbric, el Mediterrani i Europa

Grup del PP a la Paeria de Lleida ©OriolBosch
Grup del PP a la Paeria de Lleida ©OriolBosch

El que serà cap de l'oposició la segona força més votada, PP de Xavier Palau oferia  "mà estesa" al nou alcalde pel que fa als grans acords de ciutat. Palau ha dit que la ciutadania va votar "canvi" el 28-M i ha apostat per convertir aquest canvi en "polítiques". Així, ha remarcat que han vingut a fer política municipal i local i per això ha demanat aïllar-se del "soroll" que hi pugui haver dins de les formacions polítiques en l'àmbit nacional.  

Grup d'ERC a la Paeria de Lleida ©OriolBosch
Grup d'ERC a la Paeria de Lleida ©OriolBosch

El grup d'ERC estarà liderat per, Jordina Freixanet qui lamentava la presència de l'extrema dreta de Vox al ple i ha apostat per fer una reflexió de l'estratègia nacional que ha provocat la desmobilització de l'independentisme, en el seu parlament d'investidura. Els republicans asseguren que  treballaran des del primer dia per "sumar" i perquè les forces independentistes s'entenguin. l'independentisme.

Grup de Junts a la Paeria de Lleida ©OriolBosch
Grup de Junts a la Paeria de Lleida ©OriolBosch

La nova portaveu de Junts, Violant Cervera destacava que faran una "oposició constructiva però ferma". Així, ha matisat que hi ha projectes engegats en el passat mandat com ara la nova estació d'autobusos, l'ampliació de Fira de Lleida o el polígon de Torreblanca, que si s'aturen, seran una pèrdua important per a la ciutat.

Grup de VOX a la Paeria de Lleida ©OriolBosch
Grup de VOX a la Paeria de Lleida ©OriolBosch

L'extrema dreta de Vox de la mà de la seva portaveu, Glòria Rico, ha recordat que els ciutadans han decidit que hi siguin presents i ha rebutjat les crides a què es facin cordons sanitaris per aïllar-los. "Serà una falta democràtica", ha dit, i ha afegit que no cediran al xantatge ni a les amenaces, com quan els van atacar a les carpes que van muntar per Sant Jordi, ni tampoc davant el silenci mediàtic.

La regidora de Comú de Lleida, Laura Bergés ©OriolBosch
La regidora de Comú de Lleida, Laura Bergés ©OriolBosch

La regidora de Comú de Lleida, Laura Bergés, assegurava que el seu partit entoma el mandat amb "humilitat, força i determinació". En aquest sentit, també ha dit que faran una oposició constructiva i positiva però no dòcil, i que es fixaran en prioritats socials i ambientals.