Final de campanya a Mollerussa amb la darrera crida dels partits als votants

Les diferents candidatures han celebrat els seus actes de final de campanya entre dijous i divendres intentant interpel·lar l’electorat indecís i reafirmant els seus programes per als propers quatre anys

El candidat de la CUP Josep Miquel Varea en l'acte final de campanya ©JordiBonilla
photo_camera El candidat de la CUP Josep Miquel Varea en l'acte final de campanya ©JordiBonilla

Prop de 8.700 mollerussencs estan cridats a les urnes el proper diumenge 28 de maig per escollir qui conformarà el proper ajuntament de Mollerussa. Durant dues llargues setmanes de campanya, les diferents candidatures que opten a l’alcaldia han pogut presentar les seves propostes per al futur de la ciutat i convèncer a aquells votants indecisos. El colofó ha estat aquest divendres amb els diferents actes amb els quals els partits han tancat les dues setmanes de campanya.

Marc Solsona durant l'acte final de campanya de Mollerussa Primer ©JordiBonilla
Marc Solsona durant l'acte final de campanya de Mollerussa Primer ©JordiBonilla

L’actual alcalde i candidat de Mollerussa Primer, Marc Solsona, ho va fer ahir dijous amb un acte al teatre L’Amistat on va presentar un programa i un equip “que il·lusionen”. La llista està conformada per membres de l’actual equip de govern, però també amb cares noves amb perfils professionals. Solsona intentarà revalidar la majoria amb propostes com la nova biblioteca a l’avinguda Generalitat o la creació del regidor de zona, un model de governança on vol incloure també a l’oposició.

Per la seva banda, la CUP ha celebrat el final de campanya amb un acte distès al carrer Ciutat de Lleida que ha comptat amb l’actuació en acústic del grup Fauna. El cap de llista dels cupaires, Josep Miquel Varea, ha volgut destacar que no són “una llista escollida pel número 1 ni pel partit des de dalt” i ha deixat clar que l’objectiu de la CUP a Mollerussa és “fer nova política i representar una alternativa a l’establishment”.

El candidat republicà Engelbert Montalà durant l'acte de final de campanya ©JordiBonilla
El candidat republicà Engelbert Montalà durant l'acte de final de campanya ©JordiBonilla

Esquerra Republicana ha escollit el pati de l’escola de música per fer el seu darrer acte. Segons el candidat Engelbert Montalà, aquestes eleccions seran “una pugna entre el conservadorisme i la governança republicana”. Montalà ha demanat el vot per als republicans, un vot, ha dit, que servirà per “fer el canvi a Mollerussa”.

Finalment, el PSC ha posat punt i final a la seva campanya al pati de Cal Jacques, espai on els socialistes ja havien dut a terme altres accions els dies previs als comicis. Joel Bastons, cap de llista, ha fet una crida a “pensar en el futur i votar per un canvi a l’ajuntament”. El candidat socialista ha volgut remarcar que el seu partit no presenta “projectes inassolibles, com el soterrament de les vies o la compra de l’antiga Seat”.  

Els membres del PSC Mollerussa durant l'acte final de campanya ©JordiBonilla
Els membres del PSC Mollerussa durant l'acte final de campanya ©JordiBonilla

Demà dissabte els partits ja no podran demanar el vot i quedarà tot en mans de l’electorat que el diumenge 28 des de les 9 fins a les 20 hores podran exercir el seu vot en els tres col·legis electorals de la ciutat: el Col·legi La Salle, l’Escola Municipal de Música i l’Escola El Carme.

Després del trencament de l’espai postconvergent, Junts per Catalunya presenta a Mollerussa una llista amb perfils diversos encapçalada pel professor de La Salle Raül Aguilar, que ha volgut deixar clar que són un equip “que no té res a veure amb l’Ajuntament actual”. La formació va presentar el seu programa electoral ael dia 18 de maig al Teatre l’Amistat en un acte presidit per l’exconseller d’Economia Jaume Giró.

Raül Aguilar de Junts per Catalunya, amb l'exconseller Jaume Giró ©JordiBonilla
Raül Aguilar de Junts per Catalunya, amb l'exconseller Jaume Giró ©JordiBonilla

El PP presentava el programa el 23 de maig al teatre L’Amistat en un acte encapçalat pel president del PP català, Alejandro Fernández. Fernández va donar suport al candidat a les municipals Joan Simeón i va demanar-ne el vot en unes eleccions on “es voten les persones i no les sigles”, digué.

El candidat popular Joan Simeón, al centre, amb Alejandro Fernández i Miquel Á. Balao ©JordiBonilla
El candidat popular Joan Simeón, al centre, amb Alejandro Fernández i Miquel Á. Balao ©JordiBonilla

El Partit Popular de Mollerussa ha comptat en les últimes tres legislatures amb un regidor a l’ajuntament, Joan Simeón, que es presenta a l’alcaldia per quarta vegada. La gran aposta de la seva candidatura en aquesta ocasió és reduir els impostos a la ciutadania. D’aquesta manera, proposa baixar un 10% l’IBI, un 25% les plusvàlues i un 50% els permisos d’obres. El cap de llista dels populars creu que “els regidors han de donar exemple” i, en aquest sentit, també promet reduir el salari dels edils un 10%.