Junts guanya les eleccions municipals a Tàrrega amb un 36,9 %

ERC ha aconseguit mantenir els 5 regidors i regidores, la CUP també ha continuat amb tres representants i el PSC en perd un, quedant-se amb un sol regidor
DSC04918
photo_camera Junts per Tàrrega celebrant la seva victòria ahir després de conèixer el resultat. © Asmaa R. Bellahbib

Junts per Tàrrega torna a guanyar les eleccions municipals, dels 17 regidors i regidores del consistori, n'han aconseguit 8, un més que les eleccions anteriors, celebrades l'any 2019. El partit de Junts, encapçalat per Rosa Maria Perelló, ha assolit 2.142 vots, que equivaldria al 36,9% del conjunt de votsERC-AM han estat la segona formació més votada, amb Alba Vallverdú al capdavant, han pogut mantenir els 5 regidors amb 1.591 vots (27,4%). La CUP, liderada per Laia Recasens, també ha pogut preservar els 3 regidors que tenia fins ara amb 803 vots (13,8%). D'altra banda, el PSC-CP amb Silveri Caro al capdavant, ha perdut un regidor, quedant-se només amb 1 un representant a l'arc consistorial, amb un total de 534 vots (9,2%).

Per la seva part, Vox amb 261 vots (4,5%), PP amb 206 vots (3,5%), Ara Pacte Local (1%) amb 58 vots i Valents amb 23 (0,5%), no han aconseguit representació a l'Ajuntament de Tàrrega. Hi ha hagut un total de 189 vots en blanc i 153 vots nuls (2,6%)

Val a dir, que el municipi de Tàrrega ha tingut un l'índex de participació del 52,66%, 12,4 punts menys a les eleccions del 2019, un dels més baixos de la demarcació de Lleida.

Rosa Maria Perelló, ha fet una valoració molt positiva de les eleccions d'enguany, ‘portem anys i mesos treballant en el projecte ‘La Tàrrega del Futur’, hem intentat d'explicar a la ciutadania que oferim per al futur de la ciutat, i doncs pensem que la ciutadania ens ha escoltat i ha empatitzat amb el nostre programa’. Perelló també ha remarcat que tot i que no han assolit majoria absoluta, la situació enguany és diferent, ‘l'any 2029, nosaltres vam perdre un regidor, ERC en va guanyar 2, avui ells s'han quedat igual, la CUP s'ha quedat igual que el 2015 i 2019, i el PSC, en perd 1, i per tant la força que han tingut els socialistes al govern municipal, aquesta legislatura no l'han de tenir’. A més, ha afegit que ‘nosaltres intentarem pactar, perquè al final el que volem és el millor per Tàrrega, però per parlar s'han de ser dos, no un sol’.

Alba Pijuan, per la seva part, ha destacat que enguany ‘hem consolidat el cinquè regidor i hem estat a punt de tenir un sisè, i de fet, som els partits que hem perdut menys vots’. ‘L'antiemètica ha sigut la que ha sigut, però penso que ha estat degut a l'abstenció, que sempre penalitza les esquerres i afavoreix les dretes, i després estar a govern sempre desgasta’, ha afegit. També ha remarcat que encara queden 15 dies per parlar.

Laia Recasens, ha subratllat que des de la CUP han fet una molt bona campanya ‘hem estat treballant molt intensament, sobretot a xarxes, crec que podem dir que som dels partits de Tàrrega que hem fet la campanya més bé’. Pel que fa al resultat s'ha mostrat molt contenta, d'haver mantingut els tres regidors, tenint en compte la baixada de participació. ‘Entenem que hi ha una clara guanyadora d'aquestes eleccions, que no és cap dels tres partits que estem a govern, per tant, caldrà veure cap a on tirem’.

Silveri Caro, ha fet una valoració negativa dels resultats ‘esperava que el resultat fos una mica millor, pensi que ens ha penalitzat molt la baixa participació’. També ha remarcat que ‘tot i que Junts són els clars guanyadors d'aquestes eleccions, tampoc han assolit majoria absoluta, igual que va passar fa quatre anys, i hem de veure quines són les possibilitats que s'obre’.

JUNTS PER TÀRREGA - COMPROMÍS MUNICIPAL (CM)

1. Rosa Maria Perelló Escoda

2. Emili Gilabert Roca

3. Gisel Llobet Domingo

4. Martí Pijuan Riera

5. Marta Torre Bergadà

6. Anna Maria Farré Casaseca

7. Raul Arenas Isaac

8. Gabriel Lacambra Garcia

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC -AM)

1. Maria Alba Pijuan i Vallverdú

2. José Luis Marin Ruiz

3. Nuria Robert i Ferrer

4. Jordi Badias Solans (Independent)

5. Alba Castellana i Rosinés (Independent)

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (C.U.P.-AMUNT)

1. Laia Recasens Elias

2. Miquel Nadal Talavera

3. Maria Teresa Arbones Tost

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA - CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC - CP)

1. Silveri Caro Cabrera