Junts lamenta la “falta de confiança” en els pactes postelectorals a Mollerussa

Després de l’acord a la Diputació de Lleida, el cap de llista Raül Aguilar dona per fet el pacte entre Mollerussa Primer, ERC i PSC i assegura que, per ara, es quedaran “observant” a l’oposició

El portaveu de Junts, Raül Aguilar, acompanyat del número 4 Josep Maria Garrofé ©JordiBonilla
photo_camera El portaveu de Junts, Raül Aguilar, acompanyat del número 4 Josep Maria Garrofé ©JordiBonilla

El grup de Junts per Catalunya a Mollerussa es quedarà formant part de l’oposició després que no fructifiqués un pacte a tres amb ERC i el PSC. El cap de llista de Junts, Raül Aguilar, ha manifestat la seva decepció amb la resta de forces polítiques que “han fet una lectura molt diferent” dels resultats electorals a la capital del Pla d’Urgell. “El canvi passava per Junts, ERC, la CUP i el PSC”, ha afirmat Aguilar.

Els primers dies després dels comicis, Marc Solsona va iniciar contactes amb Junts, però aquests van rebutjar la proposta perquè “suposaria donar suport a un projecte continuista”

Les principals negociacions els darrers dies han estat entre Junts, ERC i el PSC, unes trobades en les quals “no s’ha generat la suficient confiança”, segons Aguilar, malgrat que també ha volgut destacar la cordialitat entre les forces en els diferents contactes. La proposta d’Esquerra de repartir l’alcaldia en tres períodes entre els tres partits no agradava a Junts, ja que consideren que “desvirtuaria la institució”.

Fins ahir a la tarda, Junts encara va mantenir el contacte amb Esquerra, malgrat que el pacte a la Diputació de Lleida entre republicans i socialistes ja s’havia fet públic. Respecte a l’acord provincial, Aguilar ha estat dur amb ERC i PSC, a qui acusa d’haver fet “un cordó sanitari a Junts” a tot Catalunya. 

Tot i “no tenir la seguretat absoluta”, des de Junts per Mollerussa donen per fet el pacte entre Mollerussa Primer, ERC i el PSC, un pacte que segons Aguilar demostra que “no hem entès res del que ha dit la ciutadania”. Tanmateix, el candidat de Junts ha estès la mà a la resta de partits fins el divendres a la nit per poder trobar una aliança alternativa.