L'índex de participació a Tàrrega cau un 6,05 % respecte al 2019

Índex de participació a Tàrrega a les 14 h era del 29,89%
 
DSC04864
photo_camera L'actual alcaldessa i candaidata d'ERC, Alba Pijuan i Vallverdú, votant aquest matí. © Asmaa R. Bellahbib
DSC04860-Enhanced-NR
La candidata de Junts per Tàrrega, Rosa Maria
Perelló, votant aquest matí. © Asmaa R. Bellahbib

Unes 3.383 persones de les 11.318 amb dret a vot al municipi de Tàrrega han votat al llarg d'aquest matí, concretament fins a les 14 h, la qual cosa representa un índex de participació del 29,89%.

Per tant, la participació ciutadana ha baixat un 6,05 % en comparació amb l'any 2019, que era del 35,94%. Val a dir que les 19 meses electorals s'han constituït amb normalitat i romandran obertes fins a les 20 h.

Alguns dels candidats a l'alcaldia han pogut exercir el seu dret a vot a les primeres hores d'aquest matí.

L'actual alcaldessa i alcaldable d'Esquerra Republicana, Alba Pijuan i Vallverdú, ha votat a l'Institut Manuel de Pedrolo i ha 'encoratjat la participació' de la població, ja que 'malgrat que hi pugui haver un sentiment de desacord amb la política, la política municipal és la primera porta a l'administració local, per solucionar els problemes de la gent i ajudar-los'. També ha valorat molt positivament la campanya electoral d'ERC, i ha recalcat que 'estem satisfets'.

DSC04878
El candidat del PSC, Silveri Caro, votant
aquest matí. © Asmaa R. Bellahbib

La candidata de Junts per Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha votat aquest matí a l'Escola Alba i ha detallat que 'és un dia intens, que hem preparat durant anys i mesos, però estem satisfets de com ha anat la campanya'.

Per la seva part, Silveri Caro, candidat del PSC-CP, també ha fet una valoració molt positiva del matí 'esperem que hi hagi una festa, que hi hagi una participació important'. A més, també ha detallat que ha sigut una campanya intensa 'on s'han pogut contrastar idees, i on hem pogut veure models i candidatures molt diferents, a partir d'aquí, jo estic molt content amb la nostra candidatura'. 

WhatsApp Image 2023-05-28 at 11.48.25
La candaidata de CUP Tàrrega, Laia Recasens,
votant a Altet. © CUP

 

Laia Recasens, alcaldable de la CUP, d'altra banda, és resident d'Altet, per la qual cosa ha votat al seu municipi a les 10 h del matí, i ha remarcat que estan molt 'contentes de la feina i campanya electoral que hem fet'. 'Ara només queda que la gent voti per decidir quina Tàrrega volen els pròxims 4 anys', ha afegit.

Jordi Cots, candidat de Mà Estesa per Tàrrega - ARA Pacte Local, ha anat a votar aquest matí a l'Ajuntament de Tàrrega, i ha remarcat que el matí ha estat 'molt tranquil', i ha demanat 'la participació de la ciutadania i espero un bon resultat'.

Miguel Ángel Rubio, alcaldable del PP, ha votat aquest matí a l'edifici del Centre d'Entitats, ha dit que estan 'molt contents amb la campanya que han fet i esperem bastant afluència de gent votant'. 

WhatsApp Image 2023-05-28 at 11.32.16
El candidat de Mà Estesa per Tàrrega, Jordi
Cots, votant aquest matí. © Ràdio Tàrrega
DSC04879
El candidat del PP, Miguel Angel Rubio, votant
aquest matí. © Asmaa R. Bellahbib