Marc Solsona guanya per 11 vots de diferència amb Junts en unes eleccions amb una alta abstenció

Els dos partits postconvergents empaten en 4 regidors, Esquerra Republicana en perd dos i es queda amb 3, la CUP entra amb 2, a l'igual que PSC i PP, que suma un regidor

Marc Solsona amb l'equip de Mollerussa Primer després de conèixer els resultats ©JordiBonilla
photo_camera Marc Solsona amb l'equip de Mollerussa Primer després de conèixer els resultats ©JordiBonilla

Mollerussa Primer, el partit municipalista de l'actual alcalde Marc Solsona, s'ha fet amb la victòria en unes municipals amb uns resultats molt renyits i una baixa participació. De les 8.872 persones amb dret a vot, només 4.869 han anat a votar, el que representa un 54,88%, sis punts menys que el 2019.

L’espai de Solsona perd la majoria absoluta després de dotze anys i es queda amb tan sols quatre regidors al consistori, respecte els nou que tenia actualment. El candidat de Mollerussa Primer ha admès que el context ha estat “molt fraccionat” i que els propers quatre anys “seran difícils de gestionar”.

El partit local Mollerussa Primer ha obtingut 952 vots, onze més que Junts per Catalunya. Ambdós partits empaten amb quatre regidors al consistori.

Raül Aguilar i els membres de Junts celebrant els quatre regidors obtinguts ©JordiBonilla
Raül Aguilar i els membres de Junts celebrant els quatre regidors obtinguts ©JordiBonilla

En segona posició ha quedat Junts per Catalunya, que ha aparegut per primer vegada a l’escenari polític municipal i que ha empatat amb el partit de l’actual alcalde en regidors. Raül Aguilar, alcaldable de Junts, ha reconegut que “no era fàcil aconseguir aquest resultat”. Pel que fa a l’escenari postelectoral, Aguilar ha dit que volen parlar “amb totes les forces polítiques que han obtingut representació”, inclòs Mollerussa Primer.

Esquerra Republicana ha passat de segona a tercera força amb tan sols tres regidors, respecte els cinc que tenia al consistori, obtenint 872 vots. El seu cap de llista, Engelbert Montalà, ha volgut remarcar que “continua la governança conservadora” a Mollerussa i que l’espai d’esquerres ha quedat “dividit en dos espais diferenciats”.

L'assemblea de la CUP celebrant el resultat de dos regidors ©JordiBonilla
L'assemblea de la CUP celebrant el resultat de dos regidors ©JordiBonilla

La CUP també irromp a l’ajuntament amb dos regidors que ha obtingut gràcies als 620 vots que ha rebut la seva candidatura. Els dos regidors electes, Josep Miquel Varea i Castell Cots, han celebrat el seu resultat i han apuntat que “per primera vegada a Mollerussa, les coses s’hauran de consensuar amb tothom”.

El PSC ha aconseguit mantenir els seus dos regidors amb 642 vots i el PP ha aconseguit sumar un regidor i situar-se amb dos edils gràcies als 480 vots que han aconseguit. El partit d’extrema dreta Vox ha obtingut 160 vots. Hi ha hagut 108 vots en blanc i 94 nuls.