Jordina Freixanet substituirà a Pueyo i Violant Cervera ho farà de Postius

Miquel Pueyo (ERC) i Toni Postius (Junts) atribueixen, en gran part, la seva renúncia als mals resultats que van obtenir els seus respectius grups en les eleccions municipals del 28 de maig
Miquel Pueyo renuncia com a regidor de l'Ajuntament de Lleida ©ERC
photo_camera Miquel Pueyo renuncia com a regidor de l'Ajuntament de Lleida ©ERC

El candidat a la reelecció com a Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo ha renunciat aquest dimarts al seu escó a l'Ajuntament de Lleida a conseqüència dels mals resultats d'ERC en els comicis. Pueyo reconeixia que en les eleccions municipals de diumenge "no ens esperàvem aquests resultats", que ha qualificat de "dolents" per als republicans.

La cap de llista d'ERC passarà a ser Jordina Freixanet i s'incorporarà a la llista la número sis de la candidatura, Anna Costa

Arguments de la renúncia

Miquel Pueyo renuncia com a regidor de l'Ajuntament de Lleida ©ERC
Miquel Pueyo renuncia com a regidor de l'Ajuntament de Lleida ©ERC

Segons explicava Pueyo hi ha hagut un increment "notable" de l'abstenció, que s'ha acostat al 50% i s'ha convertit en la segona abstenció més alta de les eleccions municipals a Lleida. Al mateix temps, ha afegit, hi ha hagut una "desmobilització general" del vot independentista. També ha apuntat que caldrà analitzar què ha passat en l'àmbit nacional i localment i ha dit que això requereix "temps, sang freda i intel·ligència".

L'exalcalde ha assegurat que les responsabilitats familiars i vocació docent han inspirat la major part de la seva vida.

Sempre que he assumit una responsabilitat política no ha estat superior a 8 anys i ja he parlat amb la universitat per incorporar-m'hi i no recolliré la meva acta

Pueyo afegia que mantindrà el meu càrrec d'alcalde en funcions en l'últim ple, però que no participarà en la constitució de l'ajuntament el pròxim 17 de juny.   

Toni Postius renuncia a l'escó de l'Ajuntament de Lleida ©Junts
Toni Postius renuncia a l'escó de l'Ajuntament de Lleida ©Junts

Toni Postius, cap de llista de Junts

El candidat de Junts no tan sols anunciava la renúncia com a regidor, sinó que també a la política municipal, argumentant motius en la línia del republicà, els mals resultats de les eleccions de diumenge. 

És la tercera vegada que em presento en aquestes eleccions i després d'una reflexió i d'un canvi de cicle, he considerat que cal fer un pas al costat 

Postius va entrar a l'Ajuntament de Lleida per primera vegada el 2011, com a regidor de CiU, amb 26 anys. El 2015 va ser alcaldable i va assolir 6 regidors, els mateixos que el 2019. Postius explicava que es retira de la política, almenys de moment, i que, després d'uns dies de "desconnexió", es dedicarà al sector privat, ja que la seva família té una empresa dedicada a l'àmbit informàtic. 

 Amb la renúncia de Toni Postius, encapçalarà la llista de junts a la Paeria la número dos, Violant Cervera i s'incorpora al grup Rosa Jové la sisena en la candidatura.

Arguments de la renúncia

Postius considera que  la davallada a tot Catalunya de la participació, sobretot de votants independentistes, "decebuts a escala nacional", i que "a Lleida no n'hem estat exempts", eren alguns dels motius de la renúncia, però també la divisió del votant de Junts. "Activem Lleida ha tret 2.000 vots i això ens ha afectat".

Més enllà de la baixada independentista, "el 155 s'ha mobilitzat de manera massiva i no és una bona notícia que el 155 tingui 16 regidors, 2 més que la majoria", lamentava Toni Postius.