Mollerussa Primer promet la instal·lació d’una planta solar a la coberta dels pavellons firals

El partit de l’alcalde Marc Solsona també planteja la creació d’una comunitat de consum energètica per a petites empreses i la renovació de l'enllumenat públic amb LED

Els cap de llista de Mollerussa Primer, Marc Solsona, i el número 2, Pere Garrofé ©JordiBonilla
photo_camera Els cap de llista de Mollerussa Primer, Marc Solsona, i el número 2, Pere Garrofé ©JordiBonilla

La candidatura Mollerussa Primer ha fet pública la seva proposta de crear una planta fotovoltaica municipal a sobre dels 6.000 m² de superfície dels pavellons firals que arribaria a generar fins a un 40% del consum elèctric de la ciutat. El cap de llista i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el número 2 i primer tinent d'alcalde, Pere Garrofé, han presentat el paquet de mesures per la transició ecològica que inclou el seu programa per a les properes eleccions del 28 de maig.

El pressupost que preveuen destinar a les plaques solars seria de 900.000 euros en diferents fases.

La instal·lació d'aquesta planta solar aniria en paral·lel a la creació d'una cooperativa de consum energètic pensada per a comerços i petites empreses, però també per a habitatges particulars. El consistori actuaria com a promotor de la comunitat, que s'hauria de constituir com a ens cooperatiu o associació.

Pel que fa a l'estalvi d'energia, des de Mollerussa Primer també es decanten per la renovació amb tecnologia LED dels prop de 3.000 fanals del municipi. Actualment, tan sols un 10% de l'enllumenat de la ciutat funciona amb LED i és per aquest motiu que proposen un programa de quatre anys al qual prometen destinar 1,5 milions d'euros, finançats amb ajudes estatals i europees i, en el cas de les darreres fases, amb l'estalvi generat per les anteriors. Calculen que un cop renovat tot l'enllumenat, l'estalvi seria de 300.000 euros anuals i es reduiria el consum en un 80% respecte a l'actual.