Mollerussa Primer proposa convertir Cal Jacques en un centre cívic i cultural

La candidatura de Marc Solsona focalitza part del seu programa en la reforma dels equipaments culturals del municipi

L'equip de Mollerussa Primer presentant la seva proposta per Cal Jacques ©JordiBonilla
photo_camera L'equip de Mollerussa Primer presentant la seva proposta per Cal Jacques ©JordiBonilla

Mollerussa Primer, la llista que encapçala l’actual alcalde de Mollerussa, Marc Solsona presenta com un dels punts centrals del seu programa la transformació de Cal Jacques en un centre cívic. La seva proposta passa per ubicar a la planta baixa les oficines de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i, al primer pis, un espai polivalent on realitzar-hi tallers i exposicions artístiques. Respecte al pati, destaquen la proposta d’instal·lar una graderia mòbil amb capacitat per un centenar de persones que s’utilitzaria en funció de l’activitat.

Aquesta transformació de l’edifici es posaria en marxa a partir del 2024 amb la previsió de destinar una partida a programar actes culturals de petit format.

Al mateix temps, els membres de la llista Albert Gilabert i Raquel Pueyo, expliquen que Cal Jacques “funcionaria com a espai de representació” en paral·lel amb Cal Duch, que representaria “l’àmbit de la creació”.

L'edifici de Cal Jacques ©JordiBonilla
L'edifici de Cal Jacques ©JordiBonilla

Pel que fa als punts culturals del seu programa, des de Mollerussa Primer també prometen posar en marxa un pregó digital des d’on, a través d’un vídeo setmanal, anunciar les diferents activitats del municipi.