Núria Palau de Junts va ser la llista més votada el 28 de maig, però el pacte entre BxRep i ERC la relega de l'alcaldia

La nova corporació municipal preveu configurar un cartipàs que inclou àrees assignades a regidors de cada formació i àrees compartides. En les pròximes setmanes, a més, es preveu redactar, aprovar i difondre el Pla de Govern per al període 2023-2027

Josep Farran de BxRep serà l'alcalde de les Borges Blanques ©LesBorgesTV
photo_camera Josep Farran de BxRep serà l'alcalde de les Borges Blanques ©LesBorgesTV

Borges per la República i el grup municipal d'ERC han fet oficial aquest dijous el pacte de govern pel pròxim mandat a les Borges Blanques, l'acord d'ambdues formacions relega a Núria Palau de Junts, poder revalidar l'alcaldia. Palau perdia la majoria absoluta que va heretar després de la jubilació d'Enric Mir. 

Corporació municipal resultant dels comicis del 2019 ©JosepAPérez
Corporació municipal resultant dels comicis del 2019 ©JosepAPérez

Els grups que van rubricar el pacte sumen set regidors i Junts es va quedar amb sis edils, la majoria absoluta. Amb aquest resultat la sessió plenària del pròxim dissabte 17 de juny investirà com a alcalde de la capital de les Garrigues al cap de llista de Borges per la República, Josep Farran

La nova corporació municipal preveu configurar un cartipàs que inclou àrees assignades a regidors de cada formació i àrees compartides. En les pròximes setmanes, a més, es preveu redactar, aprovar i difondre el Pla de Govern per al període 2023-2027.

Salvador Noguera candidat d'ERC a l'alcaldia de Les Borges Blanques ©LesBorgesTV
Salvador Noguera candidat d'ERC a l'alcaldia de Les Borges Blanques ©LesBorgesTV

Ambdues formacions afirmen que l’acord no ha arribat amb la rapidesa que molts ciutadans desitjaven, però volien "posar uns fonaments sòlids per a un govern fort i cohesionat". Després d'un període de majoria absoluta per part de Junts, "la pluralitat democràtica requereix més esforç, més paciència i més consens, un consens que estem molt satisfets d’haver assolit", han afirmat des de Borges per la República. Les dues parts es comprometen també a crear els espais necessaris per facilitar la tasca de l’oposició i agilitzar-hi el contacte i l’intercanvi d’informació.