El PSC s'imposa a la demarcació de Lleida amb dos diputats i tres senadors

La candidata de la demarcació al Congrés, Montse Mínguez, parla d'una “victòria històrica”
Montse Mínguez celebra el resultat a Lleida © Ignasi Gómez
photo_camera Celebració a la seu del PSC a Lleida amb Montse Mínguez al capdavant. © Ignasi Gómez (ACN)

Alegria desfermada a la seu del PSC de Lleida després que el partit hagi guanyat les eleccions del 23-J a la demarcació amb dos diputats i tres senadors. La cap de llista al Congrés, Montse Mínguez, i militants del partit han arrencat amb aplaudiments i crits de “Catalunya socialista” després d'assegurar-se el segon diputat. Mínguez ha parlat d'un “resultat històric” que no passava des de feia 15 anys i ha agraït a la ciutadania que ha donat suport a la candidatura dels socialistes. Ha destacat que bona part de la gent que els ha votat o no els havia votat mai o són gent que “s'havia desil·lusionat” i que han tornat a confiar en el partit i ha assegurat que agafen “aquests vots de confiança amb molta responsabilitat”.

Mínguez ha celebrat la victòria a la seu del partit a Lleida acompanyada de companys i militants del partit, entre ells l'exalcalde de Lleida Àngel Ros, l'actual alcalde, Fèlix Larrosa, i el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín.

El PSC ha aconseguit el segon diputat que el 2019 va obtenir ERC. La cap de llista dels republicans a la demarcació, Inés Granollers, ha afirmat que “aquests quatre anys seran molt complicats”. “Però hem aconseguit una cosa molt important: l'independentisme pot decantar la balança”, ha afegit. També s'ha mostrat preocupada per la baixada del vot independentista a Catalunya. “Ens preocupa i és una mala notícia per al nostre país, que de ben segur afebleix a Lleida”, ha indicat.