Resultat eleccions municipals 2023 a les poblacions a les Garrigues

La comarca també ha seguit la tònica general del territori lleidatà, ja que la participació també ha patit un descens
null663
photo_camera Un dels espais habilitats per votar a les Borges Blanques. © Ràdio les Borges

L'Albagés - Activem L'Albagès-Per Tu governarà els pròxims 4 anys amb majoria absoluta i estarà encapçalat per Víctor Masip Romero (72,32%).

L'Albi Junts, l'única formació que s'ha presentat a les eleccions d'enguany, governarà el municipi amb Anna Feliu Moragues​ al capdavant (86%).

Arbeca - Esquerres d'Arbeca (vinculat a ERC) governarà el nou consistori, amb majoria absoluta i Sergi Pelegrí i Perera al capdavant (49,73%).

Bellaguarda - El municipi estarà governat per Junts que s'ha imposat amb majoria absoluta. Olegari Alberich Vidal serà l'alcalde (65,4%).

Bovera - El nou consistori estarà format per Junts, que ha obtingut la majoria absoluta amb Òscar Ricard Acero Giral al capdavant (50%).

Castelldans - Junts, amb majoria absoluta, governarà el municipi durant els pròxims quatre anys. L'alcalde serà Conrad Llovera Sala (73,42%).

Cervià de les Garrigues -  El municipi continuarà governat per Independents per Cervià (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat als comicis d'enguany, amb Maria Mercè Rubió i Carré al capdavant (82,17%).

El CogulSistema llistes obertes, els ciutadans poden elegir els candidats individualment, siguin el primer o l'últim de la llista i dels partits que vulguin. El recompte es fa per majoria relativa. Es compten el nombre de vots de cadascun dels candidats: s'ordenen de més a menys vots i es proclamen electes els que n'han obtingut més. En aquest cas el consistori de El Cogul estarà format per tres forces polítiques. El Cogul per tu i Junts tindran 2 regidors, mentre que Independents pel Cogul (vinculat a ERC) en tindrà un. 

L'Espluga Calba - Igor San Emetrio Roig serà l'alcalde del municipi encapçalant Treballem per l'Espluga-Per tu, que ha assolit majoria absoluta (63,33%).

La Floresta - Sistema llistes obertes. Victòria d'ERC a la Floresta amb 4 representats a l'AjuntamentJunts, d'altra banda, només en tindrà 1.

FulledaSistema llistes obertes. L'Associació Progressista de Floresta, que ha aconseguit 2 representats a l'Ajuntament i Junts només 1

La Granadella - Units Fem Poble s'imposa amb majoria absoluta, posant a Elena Llauradó al capdavant (44,63%).

Granyena de les Garrigues - Sistema llistes obertes. Som Granyena (vinculat a Junts) aconsegueix tenir tots els cinc regidors i regidores al nou Ajuntament del municipi.

Juncosa - Fem Poble (vinculat a Junts) s'imposa a les eleccions municipals amb majoria absoluta. Susana Vila Barrufet en serà l'alcaldessa (51,06%).

Juneda - El nou Ajuntament estarà governat amb majoria absoluta per Impulsem (vinculat a Junts), i estarà encapçalat per Antoni Villas Miranda (53,38%).

Els OmellonsSistema llistes obertes. El consistori estarà governat durant els pròxims quatre anys per 4 representants d'Entesa (vinculats a ERC) i un de Junts

La Pobla de Cérvoles - Sistema llistes obertes. A partir del 17 de juny el consistori estarà format per 4 representants de La Pobla (vinculats a Junts) i 1 de Concòrdia i Pacte (vinculat a ERC). 

Puiggròs - El nou consistori estarà format per Junts, l'única formació que s'ha presentat a les eleccions d'aquest any, Albert Bellart Queralt, com a número 1 de la llista, en serà l'alcalde (93,33%).

El Soleràs - Manel Marsan i Segú, amb el partit d'Independents El Soleràs, serà l'alcalde del municipi amb majoria absoluta, després d'obtenir 5 regidors per Independets pel Soleràs (68,44%).

Tarrés - Sistema llistes obertes. El nou arc consistorial estarà format per 3 representants d'Endavant (vinculat a Junts) i 2 d'Esquerra Republicana

Els Torms - Sistema llistes obertes. L'Ajuntament del municipi estarà format per 4 representants d'Independents pels Torms (vinculat a ERC) i 1 de junts

El VilosellSistema llistes obertes. El consistori del Vilosell estarà format per 4 representants de Fem Més Vilosell (vinculat a Junts) i 1 Som Vilosell (vinculat a ERC).

Vinaixa -  Compromís amb Vinaixa (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat als comicis d'enguany, governarà el municipi amb Josep Maria Tarragó Clivillé al capdavant (87,2%).