Resultat eleccions municipals 2023 a les poblacions a la Noguera

Generalment, a la comarca de la Noguera hi ha hagut una davallada en la participació ciutadana a les eleccions, sobretot a la ciutat de Balaguer
1250
photo_camera Alguns dels ciutadans de Balaguer votant el passat diumenge 28 de maig. © Comarques de Ponent

Albesa - Albesa que Suma (vinculada a Junts), amb majoria absoluta, governarà els pròxims 4 anys amb Antoni Balasch Parisi al capdavant.(50,54%).

Algerri - Independent per Algerri (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat enguany, estarà al capdavant del municipi amb Miquel Plensa i Martínez (87%).

Alòs de Balaguer - El consistori estarà format per 4 regidors de Junts i 1 d'Independents per Balaguer (vinculat a ERC). Val a dir que en aquest municipi utilitzen sistema de llistes obertes: els ciutadans poden elegir els candidats individualment, siguin el primer o l'últim de la llista i dels partits que vulguin. El recompte es fa per majoria relativa. Es compten el nombre de vots de cadascun dels candidats: s'ordenen de més a menys vots i es proclamen electes els que n'han obtingut més.

Àger - Junts assoleix majoria absoluta convertint a Maria Burgues Novau en l'alcaldessa del municipi (56,29%).

Artesa de Segre - Artesa pel Canvi governarà durant els pròxims 4 anys el municipi assolint majoria absoluta, i amb Francesc Puigpinos Porta al capdavant. (54,56%)

Les Avellanes i Santa Linya - Els pròxims quatre anys el municipi serà governat per Independents per Les Avellanes i Santa Linya (vinculat a ERC), que està encapçalat per Lidia Ber i Salmons (53,06%).

La Baronia de Rialb - Sistema de llistes obertes. El municipi estarà governat per tres partits polítics diferents. Hi haurà tres regidors de Junts, 1 d'Independents per La Baronia de Rialp (amb la marca municipal del PSC) i 1 d'Esquerra Republicana de Catalunya. 

Bellcaire d'Urgell - Amb majoria absoluta Esquerra Republicana de Catalunya s'imposa i governarà els pròxims quatre anys amb Jaume Monfort i Samà al capdavant (53,01%).

Bellmunt d'Urgell - Sistema de llistes obert. L'Ajuntament estarà format per 4 representants d'Independents per Bellmunt d'Urgell (vinculat a ERC)i 1 de Tu Decideixes per Bellmunt (vinculats al PDeCAT).

Cabanabona - Sistema de llistes obert. El consistori estarà format per 2 representants de Junts i 1 d'independents per Cabanabona (vinculat a ERC).

Camarasa - Independents per Camarasa (vinculats a ERC) s'imposa amb majoria absoluta i governarà durant els pròxims quatre anys amb Elisabet Lizaso i Cantón al capdavant (54,28%).

Castelló de Farfanya - Aquest pròxim mandat, Unim Castelló de Farfanya (vinculat a ERC) estarà al capdavant del municipi. El partit que amb majoria absoluta estarà encapçalat per Omar Noumri i Coca (72,32%).

Cubells - Sebastià Boixadera i Bresco serà l'alcalde del municipi encapçalant Junts, qui ha assolit majoria absoluta (60,52%).

Foradada - Sistema de llistes obertes. El nou consistori estarà format per tots els 5 regidors i regidores de Junts.

Ivars de Noguera - El nou consistori estarà governat per Units per Ivars de Noguera (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat enguany a les eleccions municipals, L'alcalde serà Josep Magrí i Mangues (83,53%).

Menàrguens - Al pròxim mandat el consistori estarà governat per Independents per Menàrguens (amb la marca municipal del PSC), amb Llorenç Ros Medina com a alcalde (46,13%).

Montgai - Entesa (vinculat a ERC) s'imposa i aconsegueix majoria absoluta amb Jaume Gilabert i Torruella al capdavant (68,1%).

Oliola - Sistema de llistes obertes. Junts aconsegueix tenir tots els regidors i regidores (5) en l'arc consistorial. 

Os de Balaguer - L'Ajuntament del municipi estarà governat per Independents per Os de Balaguer, amb majoria absoluta. Estefania Rufach i Fontana torna a ser l'alcaldessa (72,52 %).

Penelles - Eloi Bergós Ferràs governarà el municipi, després que el seu partit, Junts, aconsegueixi majoria absoluta en els comicis d'enguany (75,58%).

Ponts - Junts assoleix la majoria absoluta, i formarà el nou consistori que estarà encapçalat per Josep Tapie i Tico (47,49%).

Preixens - Units per Preixens (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat als comicis d'enguany, obté el suport de la majoria de la ciutadania, i governarà amb Joan Eroles i Viles al capdavant (89,37%).

La Sentiu de Sió - Amb majoria absoluta Junts governarà el municipi durant el pròxim mandat. Josep Torres i Flores en serà l'alcalde (52,28%).

Tiurana - Sistema de llistes obert. L'equip de govern estarà format per 2 regidors de Junts i 1 d'Independents per Tiurana. 

Torrelameu - Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalat per Carles Comes i Marco, aconsegueix formar l'equip de govern amb una majoria absoluta (64,35%).

Térmens - L'Ajuntament estarà format per Junts, que ha obtingut majoria absoluta als comicis d'aquest any, el partit estarà encapçalat per Concepció Cañadell i Salvia (64,3%).

Vallfogona de Balaguer - Fem Poble per continuar creixent (vinculats a Junts) arrasa a les eleccions amb Xavier Castellana i Benseny al capdavant (69,9%).

Vilanova de Meià - Xavier Serré Boliart serà el nou alcalde del municipi, sota la marca d'ERC, partit que enguany va assolir majoria absoluta (61,31%).

Vilanova de l'Aguda - Sistema de llistes obert. Tindrà 5 regidors i regidores d'Independents per Vilanova de l'Aguda (vinculats a ERC).