Resultat eleccions municipals 2023 a les poblacions de la Segarra

Com en la majoria de les comarques de la demarcació de Lleida la participació ciutadana ha patit una davallada, destacant sobretot la capital segarrenca, que ha baixat del 65,43% al 51,33% d'índex de participació.
DSC04863
photo_camera Imatge arxiu de les eleccions del 28 de maig del 2023. © Asmaa R. Bellahbib

Biosca -  Sistema de llistes obertes: els ciutadans poden elegir els candidats individualment, siguin el primer o l'últim de la llista i dels partits que vulguin. El recompte es fa per majoria relativa. Es compten el nombre de vots de cadascun dels candidats: s'ordenen de més a menys vots i es proclamen electes els que n'han obtingut més.  En el cas de Biosca hi haurà representants de tres partits polítics: Junts tindrà tres regidors, Independents per Biosca (amb la marca municipal del PSC) i Independents per Biosca (vinculat a ERC), cadascun en tindrà un.

Estaràs - Sistema de llistes obertes. L'Ajuntament estarà format per 4 regidors i regidores de Junts i un d'Independents Municipi Estaràs (vinculat a ERC).

Granyanella - Sistema de llistes obertes. El municipi tindrà els cinc regidors i regidores de Junts.

Granyena de Segarra - Sistema de llistes obertes. El municipi tindrà els cinc regidors i regidores de Junts.

Guissona - Jaume Ars Bosch continuarà sent l'alcalde del municipi. Junts millora els seus resultats, i enguany estarà al capdavant de l'Ajuntament amb majoria absoluta. (57,95%)

Ivorra - Sistema de llistes obertes. El municipi tindrà els tres regidors i regidores d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Massoteres - Sistema de llistes obertes. El nou consistori estarà format per 3 regidors i regidores de Junts i 2 d'Independents Massoteres (vinculat a ERC).

Montoliu de Segarra - Sistema de llistes obertes. L'Ajuntament estarà format per 4 representants d'Acord per Montoliu-ERC i 1 de Junts.

Montornès de Segarra - Sistema de llistes obertes. El nou consistori estarà format per 2 representants del Partit dels Socialistes de Catalunya i 1 de Junts.

Les Oluges - Sistema de llistes obertes. El municipi tindrà els cinc regidors i regidores de Junts.

Els Plans de Sió - Xavier Pintó i Serra governarà el municipi, després que el seu partit, ERC, assolis la majoria absoluta als comicis d'enguany (79,26%).

Ribera d'Ondara - Primer Ribera d'Ondara (amb marca municipal del PSC) amb només 29 vots de marge respecte a Acord per Ribera d'Ondara-ERC ha guanyat les eleccions d'enguany. (45,96%)

Sanaüja - L'Ajuntament estarà governat amb majoria absoluta per Junts. Francesc Maria Casaoliva Zaldo en serà l'alcaldessa (74,46%).

Sant Guim de Freixenet - El consistori estarà governat amb majoria absoluta per ERC. Francesc D’Assís Lluch i Majoral en serà l'alcalde (77,62%).

Sant Guim de la Plana - Sistema de llistes obertes. Els pròxims quatre anys l'Ajuntament estarà format per 4 representants d'Esquerra Republicana de Catalunya i 1 de Sant Guim Poble Viu (amb la marca municipal de la CUP).

Sant Ramon - Junts governarà el pròxim mandat amb majoria absoluta, amb Joan Maria Ribera Currià al capdavant (67,77%).

Talavera - Ramon Trullols Bergadà governarà el municipi encapçalant a Junts, que ha aconseguit la majoria absoluta en els comicis d'enguany (65,82%).

Tarroja de Segarra - Sistema de llistes obertes. El nou consistori estarà format per 4 representants de Junts i 1 d'Independents per Tarroja (amb la marca municipal de la CUP).

Torrefeta i Florejacs - El consistori estarà governat amb majoria absoluta per ERC. Josep Maria Castella Estruch en serà l'alcalde (79,87%).

Torà - Ara Torà (vinculat a Junts) governarà el municipi durant els pròxims 4 anys, després d'assolir la majoria absoluta en els comicis d'aquest any. Isabel Torres Crespo en serà l'alcaldessa (51,82%).