Resultat eleccions municipals 2023 a les poblacions del Segrià

En general a les comarques de ponent la participació ciutadana en les eleccions ha patit un descens 
image00002
photo_camera Una de les messes electorals habilitades per les eleccions municipals d'enguany a la ciutat de Lleida. © Comarques de Ponent

Aitona - Aitona Primer (vinculat al PDeCAT) governarà amb majoria absoluta, convertint a Rosa Pujol Esteve en l'alcaldessa del municipi (61,96%).

Els Alamús - El consistori estarà governat per Treballem pels Alamús, amb majoria absoluta, amb Antoni Bosch Carabante com a alcalde (63%).

Albatàrrec - L'Ajuntament del municipi estarà governat per Junts, amb Jaume Sanuy López al capdavant (48,55%).

Alcanó - Independents per Alcanó (vinculat a ERC) i Maria Elena Farrús i Farran en serà l'alcaldessa. Val a dir que en aquest municipi utilitzen sistema de llistes obertes: els ciutadans poden elegir els candidats individualment, siguin el primer o l'últim de la llista i dels partits que vulguin. El recompte es fa per majoria relativa. Es compten el nombre de vots de cadascun dels candidats: s'ordenen de més a menys vots i es proclamen electes els que n'han obtingut més.

Alcarràs - Sempre Alcarràs-PSC amb Manel Ezquerra al capdavant (35,57%).

Alcoletge - L'Agrupació d'electors Primer Alcoletge governarà els pròxims quatre anys el municipi amb majoria absoluta (63,92%).

Alfarràs - Alfarràs Unitat i Progrès (vinculat a Junts) puja al poder amb majoria absoluta. Joan Carles Garcia i Guillamon en serà l'alcalde (67,11%).

Alfés - Junts governarà amb majoria absoluta amb Hilari Guiu Sentís com a alcalde (58,94%).

Alguaire - Esquerra Republicana de Catalunya amb Gemma Massana i Cosillas al capdavant (42,71%).

Almacelles - Units-Junts liderada per Vanesa Olivart (25,32%).

Almatret - Almatret Actiu (vinculat a Junts) governarà amb majoria absoluta amb Jennifer Nadal Godinez al capdavant (58,13%).

Almenar - Esquerra Republicana de Catalunya liderada per Maria Teresa Malla i Aige (42,56%).

Alpicat - Junts continua al poder, millorant el seu resultat. Joan Gilart governarà el municipi amb majoria absoluta (52,36%).

Artesa de Lleida - Junts amb Pere Puiggros Compte al capdavant. (41,33%).

Aspa - Sistema de llistes obertes. Compromís (amb la marca municipal del PSC) amb Fermí Masot Aymi com a alcalde.

Benavent de Segrià - Endavant (vinculat a Junts) estarà al capdavant del municipi amb majoria absoluta, Antoni Carré Cuadrat en serà l'alcalde (66,37%).

Corbins - Corbins Actiu, l'única formació que s'ha presentat a les eleccions municipals d'enguany, governarà amb Jordi Verdú i Paijà al capdavant.(90,28%).

Gimenells i el Pla de la Font - Dante Perez Berenge serà el nou alcalde del municipi, liderant el Partido Popular (53,07%).

La Granja d'Escarp - Impulsem, amb majoria absoluta, governarà el municipi. Manel Solé Agustí serà l'alcalde (90,28%).

Llardecans - Junts, l'única formació que s'ha presentat als comicis d'enguany, continua al capdavant del municipi, millorant els seus resultats, i amb Francesc Xavier Mor Farré al capdavant (95,91%).

Maials - Junts governarà el municipi amb David Massot Florensa com a alcalde (46,48%).

Massalcoreig - Ara Massalcoreig (vinculat a ERC), l'única formació que s'ha presentat a les eleccions del 2023, governarà durant els pròxims quatre anys amb Josep Maria Vallés i Vallés al capdavant (98,19%).

Montoliu de Lleida - Montoliu en Marxa (vinculat a ERC) governarà amb majoria absoluta, i Eduard Mugró i Ballespí en serà l'alcalde (55,75%).

La Portella - El consistori estarà governat amb majoria absoluta per Junts, i amb Carlos Català i Visa al capdavant (65%).

Puigverd de Lleida - Josep J. Solsona Batalle governarà el municipi al capdavant de Junts, que ha assolit majoria absoluta (51,16%).

Rosselló - Junts governarà el municipi amb Joan Anderu Urbano Fernández al capdavant (44,53%).

Sarroca de Lleida - Impulsem (vinculat a Junts) governarà el nou consistori amb Maria Teresa Cullerés Esteve com a alcaldessa (84,16%).

Seròs - Junts, amb majoria absoluta, estarà al capdavant del consistori. Josep Antoni Romia Pujol serà l'alcalde (64,4%).

Soses - ERC, amb Sandra Marco i Casals al capdavant, obté el resultat més alt dels comicis (43,02%).

Sudanell - Ara Sudanell governarà els pròxims quatre anys amb Eduard Oró i Prim al capdavant (91,62%).

Sunyer - Som-hi Sunyer (vinculat a Junts), l'única formació que s'ha presentat a les eleccions municipals d'enguany, governarà aquesta legislatura amb Jaume Gort Quílez al capdavant (96,21%).

Torre-serona - Torre-Serona Endavant (amb la marca municipal del PSC) governarà el municipi amb Agustí Jiménez Pérez al (63,07%).

Torrebesses - Independents per Torrebasses (vinculat a ERC), encapçalat per Mario Urrea i Marsal, governarà els pròxims anys (94,01%).

Torrefarrera - Jordi Latorre Sotus governarà el municipi sota la marca de Junts (49,92%).

Torres de Segre - Junts s'imposa a les eleccions amb Joan Carles miró Puig Vecino al capdavant (34,68%). 

Vilanova de Segrià - Esquerra Republicana de Catalunya, l'única formació que s'ha presentat a les eleccions municipals d'enguany, governarà amb Jordi Figuerol i Sarmiento al capdavant (85,32%).

Vilanova de la Barca - Junts governarà el municipi amb majoria absoluta, i Albert Solsona Arróniz en serà l'alcalde (56,07%).