Solsona vol traslladar la biblioteca de Mollerussa a l’antiga Seat de l’avinguda Generalitat

Mollerussa Primer presenta la proposta del nou emplaçament de 2.300 m2 com un dels projectes estrella del seu programa electoral pel 28 de maig

Marc Solsona davant de l'edifici on vol traslladar la biblioteca Jaume Vila ©JordiBonilla
photo_camera Marc Solsona davant de l'edifici on vol traslladar la biblioteca comarcal Jaume Vila ©JordiBonilla

L’alcalde i candidat de Mollerussa Primer, Marc Solsona, ha fet pública una de les principals propostes del seu programa: el trasllat de la biblioteca comarcal Jaume Vila a l’edifici de l’avinguda Generalitat on s’ubicava la concessionària d’automòbils Seat. L’espai, que seria adquirit per l’ajuntament, compta amb 2.300 metres quadrats de superfície en una sola planta a peu de carrer.

L'antiga Seat on s'ubicaria la nova biblioteca que proposa Mollerussa Primer ©JordiBonilla
L'edifici de l'antiga Seat on s'ubicaria la nova biblioteca que proposa Mollerussa Primer ©JordiBonilla

Solsona ha remarcat que l’actual biblioteca “no és adequada” segons els barems de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i que necessita una renovació després de 27 anys. El partit garanteix la viabilitat econòmica de la compra i adequació de l’edifici en base a la línia de subvencions públiques per a noves biblioteques i els ingressos per la venda de parcel·les municipals del nou polígon contigu al polígon Ponent.

La biblioteca comptaria amb un pàrquing subterrani amb 60 places d’aparcament directes.

L’adequació del nou equipament aniria acompanyada d’un projecte de reforma i urbanització de l’avinguda Generalitat. D’aquesta manera, la nova biblioteca quedaria emmarcada entre Cal Duch i el Teatre L’Amistat, una zona que, segons el cap de llista de Mollerussa Primer, “era un eix històric d’activitat que cal reactivar”.