Els partits enceten la campanya electoral per al 12 de maig "sortint a guanyar"

Les candidatutres lleidatanes donen el tret de sortida a dues setmanes d'actes per arreu de les comarques
Els diferents partits encetant la campanya a Lleida copia
photo_camera Els diferents partits encetant la campanya a Lleida

Aquesta mitjanit es donava el tret de sortida a la campanya electoral per als comicis al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. A la demarcació de Lleida, una quinzena de llistes es disputaran els 15 diputats de la circumscripció.

El PSC va obrir la campanya des de la seva seu a Lleida amb el candidat Òscar Ordeig fent una crida a "una nova etapa", la qual ha de passar per Salvador Illa a la presidència de la Generalitat. Ordeig va reivindicar els socialistes com el partit que ha de liderar el pròxim govern.

Per la seva banda, Marta Vilalta, número u d'ERC, va ser contundent afirmant que "sortim a guanyar" i que, per aquest motiu, durant la campanya "volem parlar de la gent". Els republicans van fer-se la foto d'inici de campanya al pont de Rufea a l’Horta de Lleida.

Tal com va fer Vilalta, la cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Jeannine Abella, també va assegurar que "sortim a guanyar". Des del seu local a Lleida, la candidata va apuntar a la necessitat de "recuperar el lideratge del país".

La CUP va escollir el barri de Pardinyes de Lleida apuntant que "Ponent és molt més que una zona de sacrifici a la mercè de l'agroindústria i els macroprojectes energètics", en paraules del seu candidat, Bernat Lavaquiol.

El partit d'extrema dreta Vox va engegar la campanya enganxant els seus cartells amb el cap de llista Rafael Villafranca apel·lant a "recuperar la seguretat i garantir que Catalunya segueixi sent Catalunya".

El PP es va reunir a la plaça de Sant Joan de Lleida, encapçalats per la seva candidata Montse Berenguer, qui també es va sumar a la voluntat de "sortir a guanyar", igual que Vilalta i Abella.

Els Comuns van començar la campanya amb un acte central des de Reus, on la número u per Lleida, Elena Ferre, va exigir per les Terres de Ponent "reconeixement i els recursos que mereixem".

Finalment, el cap de llista de Ciutadans, Isaac Caballero, juntament amb la resta de membres de la llista taronja van participar de l'enganxada de cartells d'inici de campanya.