ERC i la CUP no assistiran al debat de l'ANC per la participació de l'extrema dreta

En un comunicat conjunt afirmen que l'independentisme ha de cercar un "país obert i divers"

Els candidats d'ERC i la CUP en actes de precampanya
photo_camera Els candidats d'ERC i la CUP en actes de precampanya

Esquerra i la CUP van emetre aquest dimarts un comunicat conjunt afirmant que no participaran en el debat que l'ANC Lleida-Segrià ha organitzat per avui dimecres amb partits independentistes i en el qual hi han convidat els partits d'extrema dreta Aliança Catalana i Front Nacional de Catalunya.

En el text difós per les dues formacions, asseguren que “en la llibertat d'expressió no poden emparar-s'hi discursos d'odi”, un fet que apunten que va en contra dels principis fundacionals de la mateixa ANC. Per aquest motiu, remarquen que no participaran en cap debat amb l'extrema dreta i conviden altres forces a sumar-s'hi.

La CUP i ERC consideren que l'independentisme ha de cercar un “país obert i divers”

Per la seva banda, el comitè local de l'ANC a Lleida, qui ha programat el debat per aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre a la sala Maristes, han criticat que ERC i la CUP no vulguin participar-hi, però que, en canvi, “no tenen cap problema amb fer-ho amb el nacionalisme espanyol més ranci”.

En el debat estaven convidats ERC, Junts+  Puigdemont per Catalunya, la CUP, el FNC, Alhora i Aliança Catalana. El moderador serà el periodista d'UA1, Francesc Balañà.