Jeannine Abella creu que aquestes eleccions "van d'escollir entre Illa o Puigdemont"

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya va presentar aquest dimarts la campanya electoral
La candidata de Puigdemont per Catalunya, Jeannine Abella, i el número sis, Antoni Villas ©IgnasiGomez/ACN
photo_camera La candidata de Puigdemont per Catalunya, Jeannine Abella, i el número sis, Antoni Villas ©IgnasiGomez/ACN

Junts+ Puigdemont per Catalunya va presentar aquest dimarts la seva campanya electoral a Lleida per als comicis del 12 de maig afirmant que realitzaran més de 300 actes a tota la província. La candidata per Lleida, Jeannine Abella, va subratllar la importància d'unes eleccions que “van d'escollir entre Illa o Puigdemont”.

“Catalunya té reptes greus i urgents de resoldre”, va afirmar Abella, fent referència al retrocés de la llengua catalana, els mals resultats en educació o els efectes de la sequera. Segons la cap de llista juntaire, centraran la campanya “en les necessitats del país”, motiu pel qual han posat el focus en cinc aspectes representats en els cartells electorals.

Pel que fa a l'administració i la burocràcia, Abella va apuntar la necessitat de “replantejar el model d'administració” per facilitar-ne l'accés tant als ciutadans com als funcionaris.

En l'àmbit de la llengua, la número u de Junts+ va assegurar que “ha tocat fons” i que cal un Govern que permeti a les comarques de Ponent, Pirineu i Aran “viure plenament” en català. Per aconseguir-ho, va assenyalar la independència de Catalunya com l'instrument.