Òscar Ordeig visita l'estany d'Ivars i Vila-sana per conèixer l'abast de l'incendi

És una bona notícia que aquest sigui un punt de gran interès pels ornitòlegs i que aquests aprofitin per fer recorreguts per la Lleida interior per veure espècies d’aus que només poden trobar aquí. Cal que aprofitem el potencial d’aquest entorn, únic al Pla d’Urgell
Òscar Ordeig, i Manel Ezquerra visiten l'Estany @PSC
photo_camera Òscar Ordeig, i Manel Ezquerra visiten l'Estany @PSC

Els socialistes lleidatans Òscar Ordeig, i Manel Ezquerra van visitar aquest divendres l'estany d'Ivars i Vila-sana per tal de conèixer de primera mà els efectes de l'incendi d'aquest dilluns, que va afectar 3,5 hectàrees del parc natural, a més de terreny agrícola pròxim. El sinistre va cremar majoritàriament canya xisca de l'Estanyet una zona on es troben petits rosegadors, tortugues i nidifiquen un gran nombre d'aus.

Eduard Ribes, i Eudald Darbra fan visita guiada als membres del ©PSC
Eduard Ribes, i Eudald Darbra fan visita guiada als membres del ©PSC

Els candidats als comicis del 12 de maig es van trobar al Centre d'Interpretació de Cal Sinén amb els tècnics de l'Estany Eduard Ribes, i Eudald Darbra que van exercir de guies de la visita. Els responsables del parc van explicar l'excepcionalitat de l'entorn pel que fa a la presència de fauna i flora, una biodiversitat que atreu públic i estudiosos especialment de l'ornitologia. 

Ordeig, i Ezquerra es van interessar per la història de la Llaguna i la seva recuperació així com del pla d'usos, els tècnics de l'Estany van mostrar durant la visita les espècies autòctones, algunes difícils d’albirar en altres indrets de terres lleidatanes, com ara la mallerenga; i, com a curiositat, les espècies que antigament van habitar l’estany, com l’anguila, ara desapareguda. 

Òscar Ordeig, i Manel Ezquerra visiten l'Estany @PSC
Òscar Ordeig, i Manel Ezquerra visiten l'Estany @PSC

Òscar Ordeig va destacar que “És una bona notícia que aquest sigui un punt de gran interès pels ornitòlegs i que aquests aprofitin per fer recorreguts per la Lleida interior per veure espècies d’aus que només poden trobar aquí. Cal que aprofitem el potencial d’aquest entorn, únic al Pla d’Urgell, per fomentar el respecte per la natura entre els infants i aprofitar-ne el potencial pedagògic, així com per reeducar la nostra societat envers el respecte al medi ambient, la preservació i la convivència entre activitats”.

El socialista va recordar, que l’estany d'Ivars i Vila-sana és "un exemple com a model per la bona convivència que hi ha entre el respecte per la biodiversitat i l’activitat agrícola, al Pla d’Urgell" una eina que ha de servir de motor econòmic per la gent de la comarca.