Pobles Vius convida als partits a posicionar-se sobre la central de biogàs de la Sentiu

La plataforma considera que només la CUP i Comuns Sumar s'han mostrat contraris al projecte
Un dels moments de la taula rodona a Bellcaire ©PoblesVius
photo_camera Un dels moments de la taula rodona a Bellcaire ©PoblesVius

La Plataforma Pobles Vius va convocar el passat dissabte un acte a l'Ermita del Pedrís, a Bellcaire d'Urgell, per abordar l'impacte paisatgístic de la macrocentral de biogàs prevista a la Sentiu de Sió, amb la participació de representants polítics a les portes de la campanya electoral.

Els membres de la plataforma van explicar l'estat del procés de tramitació urbanística del projecte, recordant que va ser rebutjat en la primera fase d'exposició pública i que actualment es troba en una fase anterior a la de setembre de 2023, quan va sorgir la plataforma.

Des de l'organització, consideren que els dos partits que van oposar-se a la macrocentral durant el debat foren la CUP, amb el cap de llista Bernat Lavaquiol, i Comuns Sumar, amb Oriol López. Per la seva banda, Pobles Vius també assenyala la negativa a la macrocentral d'ERC, representada per Jaume Monfort, destacant també que el diputat de Junts, Isidre Gavín, critiqués el fet que l'actual Govern català hagi estat favorable al projecte considerant-lo estratègic.

El PSC, amb Manel Ezquerra, i Junts, amb Gavín, no van voler-se posicionar i, segons Pobles Vius, van mostrar-se “propers a l'agroindústria i a l'economia de gran escala”.

La plataforma va demanar als partits que impulsin la descatalogació de la central com a projecte estratègic en la pròxima legislatura i reclamen una resposta dels serveis territorials d'urbanisme a les al·legacions presentades per molts municipis i col·lectius.