Vilalta critica els programes "supeditats a la Moncloa o en la restitució d'una persona"

La candidata d'ERC ha presentat la campanya als mitjans reivindicant la combinació del vessant social i el nacional

Marta Vilalta, Pepe Vidal i Montse Bergés, amb el programa electoral d'ERC ©JordiBonilla
photo_camera Marta Vilalta, Pepe Vidal i Montse Bergés, amb el programa electoral d'ERC ©JordiBonilla

Al costat de la gent, al costat de Catalunya és el lema d'Esquerra Republicana de Catalunya per la campanya electoral per a les eleccions al Parlament del pròxim 12 de maig i que avui s'ha presentat a la demarcació de Lleida en un acte amb la candidata republicana, Marta Vilalta, i els membres de la llista per la circumscripció de Lleida. Precisament, amb l'eslògan els republicans volen destacar el vessant social i el nacional del seu programa.

En l'àmbit social, la cap de llista lleidatana ha reivindicat la “feina feta” per l'executiu català durant els tres anys de govern d'ERC, destacant l'Estatut de Municipis Rurals aprovat fa uns dies. Vilalta ha remarcat el paper municipalista de la formació, especialment en la llista lleidatana, que compta amb alcaldes i regidors republicans.

El programa electoral d'ERC combina un “resum” de les accions que han fet al Govern amb les propostes polítiques

Durant la trobada amb els mitjans de comunicació, la número u d'Esquerra també ha assenyalat altres programes electorals que “estan supeditats a la Moncloa o pensant en la restitució d'una sola persona”. Tanmateix, ha assegurat que la seva voluntat és que l'independentisme obtingui els millors resultats, no només ERC “sinó aquelles formacions amb les quals compartim projecte i ens haurem d'entendre”.

Pel que fa a les propostes en clau nacional, Vilalta ha destacat el referèndum negociat amb l'Estat espanyol i el model de finançament singular presentat per Pere Aragonès que ha de “poder garantir oportunitats per tothom i acabar amb l'espoli fiscal”.

ERC ha programat més de 200 actes a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran durant la campanya electoral que comença el pròxim divendres 26 d'abril.