Arriba a Juneda la col·lecció Victòria Antó d'indumentària antiga més gran del país

Foto: Castell del Remei.

Més de 70 peces de la col·lecció particular Victòria Antó d’indumentària antiga, que es conserva a la casa-palau del Castell del Remei, s’exposaran del 8 de març al 29 d’abril al Complex Cultural de Juneda sota el títol Agulla, fil i didal. Dones d’un altre temps en una mostra organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la població garriguenca.

La col·lecció és ampliada constantment per part de la seva propietària. La inauguració tindrà lloc el divendres 11 de març, a les 20 hores, en el marc dels actes commemoratius de la Diada de les Dones.

Es tracta de la col·lecció particular més gran del país amb més de 1.000 peces, la majoria catalogades per tècnics i personal qualificat, que va començar com una afició fa gairebé 40 anys. Si bé la procedència de les peces és a través de l’adquisició, la col·lecció també accepta donacions.

Victòria Antó té la voluntat que les peces s’exposin per tal de reivindicar i honorar tota una generació de dones anònimes i com a valuós testimoni de la història i cultura que permet endinsar-se en un temps ja llunyà.

En aquest sentit, les peces s’han exhibit en diverses poblacions catalanes. Cal destacar les exposicions celebrades al Museu de Lleida, que va editar un catàleg que també pot ser consultat en línia, i la del Castell del Remei l’any  2019.