El Monestir de les Avellanes acull l'exposició 'Naturalment' de l'escultor Jordi Marcos

Cartell: Monestir de les Avellanes.

Arriba al Monestir de les Avellanes l’exposició “Naturalment” de l’artista de Santa Linya, Jordi Marcos. L’acte inaugural serà el dissabte 12 de març a les 17.30 h a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes, i l’exposició serà visitable i d’accés gratuït fins al 10 d’abril de 2022.

Les creacions que Jordi Marcos presenta en aquesta mostra tenen dos denominadors comuns. Per un costat la natura, i principalment la fauna que es troba en l’entorn local i imaginatiu de l’artista. Per altra banda, la ferralla i els objectes reaprofitats, principalment ferro, fusta i pedra. A partir d’aquí l’artista imagina i transforma per tal de dur a terme les seves creacions. Per tant, crea obres que tornen a donar vida a aquest material oblidat, i amb el que idea una natura o fauna particular. Per a l’escultor és igual d'important la part d’observació que esdevindrà fons de l’obra, com la de recerca dels materials, que permetran donar forma a les seves creacions. Algunes de les peces que es podran veure en l’exposició del Monestir de les Avellanes són el “Duc reial de la roda”, la “Piranya invasora de Fontfreda” o “Cigonya de verdauliva”.

Jordi Marcos va néixer a Lleida el 1977, és balaguerí d’origen i viu des de fa anys a Santa Linya. És allí on, al marge de la seva tasca professional, ha esclatat el seu vessant artístic. L’autor es declara autodidacta, aliè completament a influències i corrents. De fet, segons la seva opinió no se sent artista, sinó més aviat es veu com un creador o recreador de la matèria, que sense canviar d’estat, muta el seu aspecte i esdevé una entitat nova i completament diferent.