L’INS Mollerussa i l’empresa Catalana de Perforacions rebien el passat 29 d’abril el Premi #FPCAT

L’any 2015 l’empresa Catalana de Perforacions signava un conveni amb l’INS Mollerussa per tal de formar tècnic en el maneig de maquinària de perforacions controlades. L’empresa va cedir un equip el centre per tal que els alumnes poguessin dur a terme les pràctiques
INS Mollerussa cicle extraccions perforacions ©JosepAPérez
photo_camera INS Mollerussa cicle extraccions perforacions ©JosepAPérez

L’INS Mollerussa i l’empresa Catalana de Perforacions rebien el passat 29 d’abril el Premi #FPCAT que atorga el departament de la Presidència a través de l’Agència Pública de la Formació Professional. Amb aquest guardó la Generalitat reconeix i valora el foment les de bones pràctiques en els centres de formació i a les empreses que hi col·laboren.

Lliurament del guardó a Catalana de Perforacions ©Govern
Lliurament del guardó a Catalana de Perforacions ©Govern

El centres de Formació Professional mollerussenc va incorporar un cicle mitjà d’Excavacions i sondatges amb el perfil d’operadors de maquinària de construcció l’any 2006, una proposta que va generar al voltant d’un centenar de professionals cada promoció.

L’any 2015 l’empresa Catalana de Perforacions signava un conveni amb l’INS Mollerussa per tal de formar tècnic en el maneig de maquinària de perforacions controlades. L’empresa va cedir un equip el centre per tal que els alumnes poguessin dur a terme les pràctiques.

Equip directiu de l'INS Mollerussa i de Catalana de Perforacions ©CP
Equip directiu de l'INS Mollerussa i de Catalana de Perforacions ©CP

Segons explica el director del centre de Formació Professional, Antoni Reig la gran majoria dels joves que finalitzen els estudis en aquesta matèria s'incorporen immediatament en les empreses del sector, construcció, pedreres, mines o el maneig de maquinària pesant.

El centre educatiu de Mollerussa, que actualment compte una matrícula de súpera els setzens alumnes, ha dut a terme convenis amb els sectors empresarials de la construcció, del manteniment d’equips elèctric i de la pedra natural per la falta de professionals especialitzats en aquestes matèries.