La Fundació Privada Horitzons 2050 porta el programa Iltirta a escoles d'alta complexitat

Antoni Gelonch assegurava que “és a les escoles d’alta complexitat on es juga el futur de la cohesió de la nostra comunitat local”, per aquest motiu de cara als pròxims mesos està previst ampliar els centres adscrits al Programa Iltirta, coordinat pel professor de psicologia social de la Universitat de Lleida Carles Alsinet
Programa Intirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez
photo_camera Programa Intirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez

El president de la Fundació Privada Horitzons 2050, Antoni Gelonch participava aquest divendres en la presentació del primer pòdcast enregistrat en el marc del Programa Iltirta, que es va dur a terme en Institut Escola Torre Queralt. Es tracta d'un projecte dirigit a alumnes de tercer, quart i cinquè de primària d’escoles d’alta complexitat, que parteix de la lectura del llibre d’Antoni Gelonch i Andrea de Castro La història de Lleida explicada a la canalla.    

Programa Intirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez
Programa Iltirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez

Les experiències i coneixements adquirits per l’alumnat de l’Institut escola Torre Queralt (Secà de Sant Pere) sobre el paper d’Indíbil i Mandoni al capdavant dels ilergets que van protegir la ciutat de Lleida dels atacs de cartaginesos i romans al segle III aC; aquest ha sigut el relat de la primera entrega d’una sèrie de gravacions en què també han participat els nens i nenes de l’escola Seu Vella (Centre Històric), l’escola Catalunya (Universitat) i l’escola Magí Morera (Mariola).

Programa Intirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez
Programa Intirta a l'INS escola Torre Queralt ©JosepAPérez

“Es tracta de conèixer la història de Lleida, perquè no es pot estimar allò que no es coneix”, ha explicat el president de la Fundació, Antoni Gelonch, segons el qual “cal estimar allò que es coneix per no acabar esdevenint una societat arxipèlag amb illes separades sense cap referent ni història en comú”. Gelonch també ha assegurat que “és a les escoles d’alta complexitat on es juga el futur de la cohesió de la nostra comunitat local”. De fet, de cara als pròxims mesos està previst ampliar els centres adscrits al Programa Iltirta, coordinat pel professor de psicologia social de la Universitat de Lleida Carles Alsinet.