L'escola mollerussenca es proclama guanyadora en els mSchools Student Awards del MWC Barcelona

L'escola Mestre Ignasi Peraire ha demostrat molt més que la seva capacitat d'integrar les TAC en el projecte curricular, ha constatat que les noves tecnologies també són una extraordinària eina d'integració i un argument perfecte per demostrar que la diversitat no és un inconvenient sinó una oportunitat, tan sols cal voluntat de creure-hi
Guanyadors dels mSchools Student Awards del 2023 ©MIP
photo_camera Guanyadors dels mSchools Student Awards del 2023 ©MIP

L'escola Mestre Ignasi Peraire ja és un autèntic referent pel que fa a la implantació de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en les aules. El centre mollerussenc incorpora al seu palmarès un nou guardó en la convocatòria dels mSchools Student Awards, que impulsa el Mobile World Congress Barcelona (MWCB), aconseguint el primer lloc de la categoria de Primària dels projectes app Mobile History Maps.

Emprenedores de Ponent va ser el projecte dels escolars del centre educatiu de Mollerussa, una geolocalització per donar visibilitat a dones emprenedores de la capital del Pla d'Urgell i les seves activitats. Una recerca exhaustiva i anàlisi de les dificultats amb què s'han trobat i les relacionarem amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ana Visa, Esther Girabet, Maria Porta, Ma Àngels Roselló, Ares Lahoz, Judith Gené, Judit i Marta Badia o Gemma Capell, Núria Figuerola han sigut les emprenedores motiu d'estudi de l'app. 

Guanyadors dels mSchools Student Awards del 2023 ©MIP
Guanyadors dels mSchools Student Awards del 2023 ©MIP

Però l'escola Mestre Ignasi Peraire ha demostrat molt més que la seva capacitat d'integrar les TAC en el projecte curricular, ha constatat que les noves tecnologies també són una extraordinària eina d'integració i un argument perfecte per demostrar que la diversitat no és un inconvenient sinó una oportunitat, tan sols cal voluntat de creure-hi

En el lliurament dels premis dels  mSchools Student Awards, que va tenir lloc el passat dissabte en el recinte firal de Gran Via a Barcelona, el centre mollerussenc va mostrar amb orgull la implicació de pares, alumnes i equip docent tot i la rellevant diversitat.

Palmeres del centre educatiu

Lliurament dels mSchools del 2019 ©JosepAPérez
Lliurament dels mSchools del 2019 ©JosepAPérez

L'escola Mestre Ignasi Peraire es va situar l'any 2019 el projecte @dona't en el primer lloc dels mSchools Student Awards, i va arribar a la final en dues ocasions més, convertint-se en prescriptors de la convocatòria TAC; més tard l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella guanyava el concurs i enguany l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa va estar entre els quatre finalistes.

Guanyadors de la fundació.cat del 2021 @JosepAPérez
Guanyadors de la fundació.cat del 2021 @JosepAPérez

L'any 2022 un equip d'alumnes del centre van superar la final entre un total de 4730 alumnes representants de 1874 grups, que es van presentar al concurs Wapps.cat que convoca la Funcació.cat, amb el treball web wesavetheworld. Un projecte que denunciava el mal estat de la neteja en els espais públic de Mollerussa, i reclamen accions de l'administració i responsabilitat de la ciutadania.

El programa mSchools

Es tracta d'una iniciativa de mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la companyia GSMA, amb l'objectiu d'ajudar a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l'aula, el qual permet obrir noves vies d'ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l'ocupabilitat.