Petits Talents Científics formarà docents lleidatans per fomentar projectes de recerca

El programa d’actualització científica i didàctica celebrarà la seva primera edició a Lleida amb la participació d’una cinquantena de mestres de primària provinents de 25 centres educatius

Mestres de primària durant una de les formacions científiques de Petits Talents Científics ©FCRI
photo_camera Mestres de primària durant una de les formacions científiques de Petits Talents Científics ©FCRI

Promoure la recerca i la investigació entre l’alumnat de primària és l’objectiu de Petits Talents Científics, un programa educatiu amb una dècada de trajectòria que aterra a les terres de Ponent per primera vegada aquest curs 2023-2024. Una cinquantena de mestres d’educació primària de 25 escoles lleidatanes participaran en les jornades de formació dirigides a crear itineraris d’investigació per als infants mitjançant activitats i pràctiques experimentals.

El tema central de Petits Talents Científics a Lleida serà el funcionament del cos humà i les seves funcions vitals. Els mestres rebran recursos per tal d’acostar als alumnes el treball del propi cos, així com la salut personal i col·lectiva.

Les formacions a les comarques lleidatanes es faran al CRP de les Garrigues (Borges Blanques), el CRP de la Noguera (Balaguer), el CRP del Pla d'Urgell (Mollerussa) i el CRP de l'Urgell (Tàrrega). Les inscripcions per als docents es poden fer en aquest enllaç abans de l'inici del programa el 17 d’octubre.

Els projectes dels centres participants es presentaran al Petit Congrés Científic, que se celebrarà a final de curs.

Els temes d’estudi que inclou el programa per tal de desenvolupar-los a les aules són el camí dels nutrients dins del cos, la informació i el funcionament del cervell i la genètica i els mecanismes que ens fan semblar-nos als nostres pares. L’elecció ha estat feta pensada en els interessos dels infants, així com per encoratjar-los al descobriment i la reflexió.

Petits Talents Científics és organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i compta amb el suport de la Fundació la Caixa i el Departament d’Educació.