Sensibilització contra la LGTBIfòbia en la Festa Major de Mollerussa

El projecte ha fet una aposta per la formació dels professionals de les administracions públiques que per la seva feina poden detectar casos de fòbia a aquest col·lectiu
Sensibilització contra la LGTBIfòbia al Pla d'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera Sensibilització contra la LGTBIfòbia al Pla d'Urgell ©JosepAPérez

Mollerussa se suma aquest dimecres a la celebració del dia internacional contra la LGTBIfòbia, i ho fa amb un seguit d’accions que tenen per objectiu informar i sensibilitzar a ciutadania per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Els representants del Consell de Participació Adolescent seran els encarregats de la dinamització a partir d’unes pintures facials i una bandera LGTBI que es repartirà entre els estudiants, als quals se’ls demanarà que es facin una foto original fora de les aules i hi etiquetin a les xarxes a @ojpladurgell @cpa_mollerussa i @ccplaurgell.

Les accions continuaran el dia 20  en el marc de la Festa Major, en  el recinte de la Jovefest que estarà ubicat en el recinte de la pista de bitlles de l’edifici Sant Jordi, s’instal·larà d’una Sextruck amb l’objectiu de fer pedagogia sobre sexualitat, afectivitat i feminismes i també diferents accions formatives. Una iniciativa de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, l’Ajuntament, i el Consell Comarcal.

Formació dels professionals

Sensibilització contra la LGTBIfòbia al Pla d'Urgell ©JosepAPérez
Sensibilització contra la LGTBIfòbia al Pla d'Urgell ©JosepAPérez

A banda d’aquestes accions més lúdiques també, s’ha fet una aposta per la formació dels professionals de les administracions públiques que per la seva feina poden detectar casos de fòbia a aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’ha editat un tríptic, dissenyat conjuntament amb el SAI de Les Garrigues, per explicar el deure d’intervenció que recull el protocol elaborat per la Direcció General d’Igualtat amb les accions a tenir en compte per fer efectiva qualsevol denúncia. Així mateix, en l’àmbit formatiu s’ofereix a tots els professionals de l’administració pública interessats una formació d’un total de 12 hores per oferir-los eines per abordar la dinàmica educativa adreçada als joves amb perspectiva de gènere. La inscripció per a aquesta formació es pot fer a [email protected]