Sis alumnes de batxillerat reben una beca per fer una estada a l'IRBLleida

Es tracta d'un programa que té la voluntat de proporcionar als estudiants l’oportunitat d’entrar en contacte amb el món de la recerca biomèdica, amb l’objectiu de despertar i fomentar vocacions investigadores per al futur
Les estudiants becades de IRBLleida ©IRB
photo_camera Les estudiants becades de IRBLleida ©IRB

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha becat sis alumnes de primer de batxillerat de centres de Ponent, per tal que puguin fer una estada formativa al centre per conèixer la recerca biomèdica que és dur a terme en terres lleidatanes.

Es tracta d'un programa que té la voluntat de proporcionar als estudiants l’oportunitat d’entrar en contacte amb el món de la recerca biomèdica, amb l’objectiu de despertar i fomentar vocacions investigadores per al futur

Els estudiants becats, que rebran una dotació econòmica de 200 euros, es familiaritzen amb l'entorn científic i les tècniques d'ús comú en recerca bàsica biomèdica. També està prevista la realització d'experiments dirigits, la presa de contacte amb la metodologia científica i el funcionament d'equips d'alta tecnologia emprats en les diferents unitats tècniques de l'IRBLleida.

L'estada és dura a terme durant un mes, en el període estiuenc, en les dates i horaris que acordin els estudiants i el Grup de Recerca que en els que participaran: Cicle Cel·lular, Grup de Recerca de cures de salut (GRECS), Grup de recerca translacional Vascular i Renal, Senyalització Oncogènica i del Desenvolupament, Neurociències Clíniques, Pec Proteomics (+PPRG).

Convocatòria de beques

 

Instal·lacions de l'IRBLleida ©IRB
Instal·lacions de l'IRBLleida ©IRB

L’IRBLleida convoca ajuts per a estudiants de batxillerat, amb la col·laboració de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d'un programa d'ajuts destinat a estudiants de batxillerat de primer curs en la modalitat de Ciències i Tecnologia, relacionada amb les ciències de la vida i la salut. La convocatòria és possible gràcies a la col·laboració de la Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank.

L’activitat és possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología del Ministeri de Ciència i Innovació.

L'IRBLleida pertany a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA), que s'organitza segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l'eficiència, la flexibilitat de gestió, la captació i promoció del talent, la planificació estratègica i la capacitat executiva dels centres de recerca de Catalunya.