La UE reconeix el màster forestal en el qual participa la Universitat de Lleida

La catedràtica de la UdL, Cristina Vega destacava que aquest Màster té com a objectiu formar professionals que tinguin un coneixement profund d'una bioeconomia forestal sostenible, així com de la cultura empresarial europea
Els guardonats dels premi Erasmus Mundus ©UdL
photo_camera Els guardonats dels premi Erasmus Mundus ©UdL

La Universitat de Lleida (UdL) va posar en marxa l'any 2001 el Màster en Modelització Espacial i Ecològica en la Ciència Forestal Europea conjuntament amb la Universitat Eastern Finland (UEF), des de les hores una norantena d'estudiants han cursat aquesta formació en la facultat lleidatana.

lliuirament del premi Erasmus Mundus ©UdL
lliuirament del premi Erasmus Mundus ©UdL

Aquesta formació ha rebut enguany el reconeixement de la Comissió Europea (CE) que es va lliurar durant la Conferència del vintè aniversari del programa, titulada "Beyond Borders and Boundaries: 20 years of Erasmus Mundus", celebrada a Brussel·les els dies 27 i 28 de maig.

La catedràtica de la UdL, Cristina Vega destacava que aquest Màster té com a objectiu formar professionals que tinguin un coneixement profund d'una bio economia forestal sostenible, així com de la cultura empresarial europea.

El pla d'estudis està dissenyat específicament per tenir en compte les necessitats dels possibles ocupadors i, per tant, els nostres graduats són molt valorats per agències nacionals i internacionals, organismes governamentals, ONG, institucions de recerca i empreses de fusta, paper i pasta

Els guardonats dels premi Erasmus Mundus ©UdL
Els guardonats dels premi Erasmus Mundus ©UdL

En la mateixa categoria de Master Course Award, la CE ha reconegut els programes d'Hydroinformatics and water management (coordinat per la Universitat Nice-Sophia Antipolis, França); Clinical Linguistics++ (Universitat de Groningen, Països Baixos); Sciences in Rural Developement (Universitat de Ghent, Bèlgica); i International Humanitarian Action (Universitat de Deusto).

Els màsters conjunts Erasmus Mundus

lliuirament del premi Erasmus Mundus ©UdL
lliuirament del premi Erasmus Mundus ©UdL

Es tracta de programes internacionals d'alt nivell dissenyats i impartits conjuntament per diverses institucions d'ensenyament superior. Al llarg d’aquestes dues dècades, Erasmus Mundus s’ha consolidat com una pedra angular de la col·laboració acadèmica internacional, enriquint el viatge educatiu d’estudiants de tots els continents. L’èxit del programa en facilitar l’educació transfronterera i l’intercanvi cultural ha estat fonamental per crear una comunitat internacional d'estudiosos informats i culturalment conscients. Els màsters inclouen la participació d'almenys tres institucions de països diferents i socis tant del món acadèmic com no acadèmic. Les estades a les universitats participants comprenen períodes d'estudi, recerca, pràctiques i la preparació i defensa del treball final de màster.