Les Borges Blanques limita el trànsit de vehicles en les zones escolars per garantir la seguretat

Per tal de descongestionar les rodalies l'Ajuntament preveu habilitar una zona d'aparcament en la part posterior dels accessos als centres escolars
Col·legi Mare de Déu de Montserrat ©JosepAPérez
photo_camera Col·legi Mare de Déu de Montserrat ©JosepAPérez

Amb la voluntat de millorar la seguretat en les zones escolars l'Ajuntament de les Borges Blanques desplegarà al voltant de l’Escola Joan XXIII i el Col·legi Mare de Déu de Montserrat un seguit d'actuacions per limitar l'accés de vehicles. Es converteix en zona per a vianants un tram dels carrers i la resta de la via tindrà un nou sentit de circulació. Actuació es completarà amb la instal·lació de tres pilones automàtiques en la zona.

Actuacions en el Col·legi Mare de Déu de Montserrat

Al carrer de Nostra Senyora de Montserrat, s’han eliminat les voreres i s’ha convertit en una zona de vianants, i s'instal·larà una pilona automàtica que evitarà el trànsit de vehicles al carrer, durant l’entrada i la sortida de l’alumnat del centre, de manera que només s’hi podrà accedir a peu, en bicicleta o patinet.

També es col·locarà senyalització vertical i horitzontal a l’inici de la zona de vianants, i el veïnat de la zona disposarà d’un comandament per poder entrar i sortir del carrer mentre la pilona estiguin pujada. 

Pati de l'escola Joan XXIII les Borges Blanque ©Borges
Pati de l'escola Joan XXIII les Borges Blanque ©Borges

Actuacions a Escola Joan XXIII

Es pacificarà l’entorn del centre educatiu a través del canvi de sentit d’un tram de carrer que evitarà que el trànsit rodat hagi de passar per davant del centre escolar. També s'instal·laran dues pilones automàtiques una al carrer Orient i l’altra al carrer Bellavista, per evitar el trànsit de vehicles en hores d’entrada i sortida. El consistori facilitarà als veïns un comandament per poder accedir a les residències.

Per tal de descongestionar les rodalies dels centres, l'Ajuntament preveu habilitar una zona d'aparcament en la part posterior dels accessos

comentaris