Les Borges Blanques desplega una iniciativa per millorar la seguretat viària

Durant la celebració del ple municipal del 25 de març van presentar la carta de renúncia els regidors Daniel Not i Jordi Ribalta, ambdós del grup Junts per les Borges Blanques
Hotel Masia Salat Borges ©Comarques
photo_camera Hotel Masia Salat Borges ©Comarques

El passat mes de novembre l'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per tal de redactar un Pla Local de Seguretat Viària. L'equip de govern va ratificar aquest conveni en el decurs del Ple del mes de març, com una de les línies prioritàries de cooperació.

En els pròxims mesos, es realitzarà un estudi, avaluació i seguiment d'aquest pla amb el Servei Català de Trànsit, que es durà a terme durant quatre anys, i que no comportarà cap despesa econòmica per a l'ens municipal

En la sessió plenària del 25 de març també es va presentar una declaració perquè les Borges Blanques sigui una zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric. L'equip de Govern es va basar en l'estudi que es va encarregar l'any 2016 del qual es va extreure la presència d'una elevada quantitat de compostos orgànics al voltant de la indústria. 

Ple Ordinari.26 març 2024 Les Borges Blanques ©EstherSementé
Ple Ordinari.26 març 2024 Les Borges Blanques ©EstherSementé

Vuit anys després, i atès també la inquietud social i la preocupació del govern municipal per la qualitat de l'aire que respira la ciutadania, així com les conclusions de l'estudi, es proposa demanar a la Direcció General de Qualitat de l'Aire un estudi complementari al realitzat l'any 2016 que resolgui les deficiències identificades.  

El Complex Hoteler Masia Salat

L'Ajuntament de les Borges Blanques va autoritzar el juny del 2022 un canvi d'ús de l'edifici hoteler, com a residència de la tercera edat. Aquestes obres s'estan endarrerint per dificultats en trobar finançament i, en el seu lloc, es preveuen actuacions a curt termini. Aquestes, consisteixen en la posada en marxa de la depuradora, l'execució de les actuacions necessàries per a garantir l'abastament d'aigua al complex i l'adequació de l'accés des de la carretera N-240, que es troben fora de l'àmbit del pla especial, però dins de l'àmbit de la modificació, no trobant-se afectades per la zona de flux preferent, a més de les obres pròpies de la seva unitat de gestió. 

Durant la celebració del ple municipal del 25 de març van presentar la carta de renúncia els regidors Daniel Not i Jordi Ribalta, ambdós del grup Junts per les Borges Blanques

Daniel Not, primer per l'esquerra i Jordi Ribalta a la dreta ©JosepAPérez
Daniel Not, primer per l'esquerra i Jordi Ribalta a la dreta ©JosepAPérez

Taxa d'escombraries

Durant el desenvolupament del ple municipal de març també s'ha aprovat la incorporació de la taxa d'escombraries als habitatges disseminats del municipi que fan ús del servei de recollida i que, fins al moment, no pagaven cap tribut. En aquest sentit, s'ha aprovat una taxa de 90 euros anuals, tenint en compte que no disposen dels contenidors a prop dels seus habitatges i s'han de desplaçar per a llençar els residus.