Les Borges Blanques estrena nou gegant dedicat a Felip del Pom

La figura homenatja a un dels impulsors de la Trobada i portador del Canó del Salo, un dels elements més significatius del seguici festiu de la capital garriguenca

El gegant de Felip del Pom, estrenat durant la 40a Trobada de les Borges ©JordiBonilla
photo_camera El gegant de Felip del Pom, estrenat durant la 40a Trobada de les Borges ©JordiBonilla

La 40a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques va servir per homenatjar amb un nou gegantó a Felip del Pom, mític geganter borgenc i l’encarregat de conduir durant dècades el Canó del Salo. La figura ha estat construïda pel mestre geganter local Jordi Arnau Espuga i passarà a formar part de la colla gegantera de l’Ajuntament de les Borges.

La 40a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs es va celebrar el dissabte 2 de setembre i va comptar amb una setantena de colles d’arreu dels Països Catalans.

Ramon Garsaball encenent el Cano del Salo amb el gegantó del seu pare Felip ©JordiBonilla
Ramon Garsaball encenent el Cano del Salo amb el gegantó del seu pare Felip ©JordiBonilla

Felip Garsaball va ser una de les peces clau els primers anys de la Trobada, juntament amb Francesc Macià i el grup Recerca. El geganter va ser el portador del Canó del Salo, que encapçala el seguici festiu local i dona l’inici a les festes, fins l’any 2009 quan el rellevà el seu fill Ramon. Garsaball va traspassar l’any 2014 i d’aquesta manera la capital de les Garrigues l’ha volgut homenatjar en l’aniversari de la festa.