Les Borges Blanques s'afegeix a la iniciativa 'El Documental del Mes'

La seguen projecció serà Domingo Domingo de Laura Garcia Andreu, la història d'un petit agricultor valencià que crea una nova patent de taronja, intentant imposar-se així al negoci de les grans multinacionals
Documental del mes Domingo Domingo a les Borges Blanques ©Docs
photo_camera Documental del mes Domingo Domingo a les Borges Blanques ©Docs

Les Borges Blanques s'adhereix a la iniciativa El Documental del Mes un projecte que impulsa DocsBarcelona amb la voluntat d'acostar els millors documentals a tots els pobles de Catalunya. Des de la capital de les Garrigues es projectaran 10 documentals al llarg de l'any, un cada mes a excepció de juliol i agost.

Es tracta d’una selecció de documentals d’alta qualitat i de gran recorregut a festivals internacionals en versió original subtitulada al català i al castellà, que aborden les inquietuds socials actuals des d’una diversitat de mirades, amb especial atenció a les qüestions de gènere, identitat, innovació i sostenibilitat.

El Documental del Mes és una de les iniciatives del DocsBarcelona, un projecte global centrat en el món documental, el qual inclou un festival, el treball en el mercat professional, la distribució i una xarxa de sales d’exhibició, a més d’una oferta formativa en relació amb el món documental.

Imatge d'arxiu de l'Espai Macià de les Borges Blanques ©AjuntamentdelesBorgesBlanques
Imatge d'arxiu de l'Espai Macià de les Borges Blanques ©JosepAPérez

L’últim dijous de cada mes, a les 19:00 h, l’Espai Macià acollirà la projecció del documental. El cicle va arrencar el passat dijous amb la projecció d'Alis, de Clare Weiskopf i Nicolas van Hemelryck. El documental presenta un grup de noies d’una casa d’acollida de Bogotà que imaginen la vida d’una companya fictícia, anomenada Alis, amb qui tenen l’oportunitat de somniar un futur millor.

Premis i festivals d'Alis

  • Premi Millor Pel·lícula Docs Latitud – Antaviana. Barcelona, DocsBarcelona, 2023
  • Berlinale, Alemanya, 2022, Crystal Bear Award and Teddy Award
  • Chicago International Film Festival, EUA, 2022, Gold Hugo, I una menció especial
  • Biarritz Amerique Latine Film Festival, França, 2022, Premi de l’Audiència i Premi del Jurat Jove
  • Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, 2022, Millor Llargmetratge Iberoamericà Documental
  • Festival de Cine Iberoamericano de Huelva, 2022
  • Festival Internacional de Cine de Gijón, 2022

 La seguen projecció serà Domingo Domingo de Laura Garcia Andreu. “Domingo Domingo” és un petit agricultor valencià que crea una nova patent de taronja, intentant imposar-se així al negoci de les grans multinacionals.