Borges Blanques s'uneix contra el càncer de mama

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges ha commemorat ahir dimarts 18 d'octubre el Dia Contra el Càncer de Mama amb un seguit d’activitats prèvies a la jornada que han tingut lloc avui dimecres arreu del món, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta malaltia, que pateixen fonamentalment les dones. Durant tot el matí, l’Associació Contra el Càncer a les Borges va organitzar una taula informativa a la plaça 1 d’Octubre que va servir per fer difusió de totes les activitats i prestacions de l’associació, a la vegada que es va fer pedagogia sobre la importància de la detecció precoç en el càncer, entre altres coses.

En concret, l’associació va donar a conèixer tot allò que ofereix per acompanyar les persones que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies, com l'atenció psicològica, la fisioteràpia, el voluntariat d'acompanyament, l'atenció i orientació social, la prevenció, i els tallers i activitats grupals que s'organitzen, entre altres coses. Igualment, s’ha venut loteria solidària.

Més d’una vintena de comerços borgencs també s’han sumat a aquesta iniciativa i durant aquests dies tenen a la venda polseres solidàries, a un preu d’un euro, amb les quals l’entitat recaptarà fons per investigar aquesta malaltia. En concret, la venda de polseres solidàries ha estat organitzada per l’Associació Contra el Càncer a les Borges, juntament amb l’Associació de Comerciants de les Borges, que s’han encarregat de repartir les polseres i les guardioles entre els establiments. En els pròxims dies, es recolliran les guardioles, i l’Associació Contra el Càncer destinarà els beneficis a la investigació d’aquesta malaltia. Igualment, alguns dels comerços que s’han sumat a la jornada, han decorat els seus aparadors de color rosa i amb el lema d’aquest any: ‘El rosa és més que un color’.

Dilluns al vespre, el consistori borgenc ja va il·luminar la seva façana de color rosa amb l’objectiu de commemorar aquesta jornada, i està previst