Tarrés posa en les construccions de pedra seca, cabanes de volta, forns de calç, i cisternes distribuïdes

Carles Mora explicava que “si no tenim un projecte vertebrador tot queda en una visita i en un boca-orella, per tant, necessitem projectes que dinamitzin el municipi de Tarrés” com el de “Camins de Pedra”
Un forn de calç restaurat al terme del Tarrés ©Comarques
photo_camera Un forn de calç restaurat al terme del Tarrés ©Comarques

El petit municipi garriguenc de Tarrés ha elaborat un gran projecte amb el qual tenen la voluntat de projectar els atractius patrimonials, paisatgístics i culturals a través de l'activitat física i esportiva. El consistori ha habilitat diversos circuits per a la pràctica del senderisme, el trail running i el ciclisme en una zona de 1.400 hectàrees del terme municipal, destinades exclusivament a la pràctica esportiva. 

Tarrés és un municipi de les Garrigues de poc més d'un centenar d'habitants situat en un entorn natural atractiu i amb una magnífica oferta d'allotjament rural, gastronomia, i paisatge

Presentació del projecte Camins Pedra del Tarrés ©JosepAPérez
Presentació del projecte Camins Pedra del Tarrés ©JosepAPérez

La zona del projecte inclou un centre de senderisme amb cinc circuits de 3 a 9 quilòmetres de longitud de diferent dificultat i diversos circuits de trail running. Pel que fa a l’espai de ciclisme, s’ofereix un circuit d’endur de 20 quilòmetres que va enllaçant diverses trialeres, la majoria de baixa dificultat. Aquest circuit enllaça amb els de la resta de pobles que en el futur formaran el projecte “Valls de Pedra”. Els aficionats al món de les dues rodes també poden gaudir d’una oferta de 15 single tracks, alguns de més de 2 quilòmetres, dels quals 4 són de pistes verdes, 4 de blaves, 4 de vermelles i 3 de pistes negres.

L’alcalde de Tarrés, Carles Mora, explicava que la importància del nou projecte pel municipi de les Garrigues, el segon menys poblat de la comarca, i alhora ha fet valdre el gran patrimoni que conserva de construccions de pedra seca amb un gran nombre de cabanes de volta, forns de calç i una sèrie de cisternes distribuïdes per tots els boscos del terme municipal.

El visitant, quan ve a conèixer i a gaudir d’aquest paisatge i d’aquest patrimoni natural, queda realment meravellat i amb moltes ganes de tornar

La pedra seca i la relació amb els pous d'aigua, terme del Tarrés ©Comarques
La pedra seca i la relació amb els pous d'aigua, al terme del Tarrés ©Comarques

Carles Mora afegia que “si no tenim un projecte vertebrador tot queda en una visita i en un boca-orella. Per tant, necessitem projectes que dinamitzin el municipi de Tarrés” com el de “Camins de Pedra”, i també s’ha anunciat que en un futur pròxim està prevista una ampliació cap a altres indrets de la comarca amb el projecte “Valls de Pedra” que tindrà un recorregut de 125 quilòmetres.