El CAMP Juneda debatrà el futur del català al Ponent Lab 2023

La jornada, que se celebrarà el divendres 3 de novembre, comptarà amb un espai de conversa per a joves, una taula rodona d’experts i un espectacle de glosa i improvisació musical

Primera edició del Ponent Lab al CAMP Juneda ©CampJuneda
photo_camera Primera edició del Ponent Lab al CAMP Juneda ©CampJuneda

L’espai cultural CAMP Juneda (Centre de les Arts i la Memòria de Ponent) acollirà el 3 de novembre una nova edició de Ponent Lab, una trobada destinada a la reflexió i l’acció sobre els grans temes que afecten el territori i el país. Enguany, la jornada estarà dedicada al futur del català a Ponent i a tot el conjunt de Catalunya amb diferents propostes.

Una de les capes socials on més preocupa l’ús de la llengua és entre els joves i, per aquest motiu, la primera de les activitats programades és una conversa informal en la qual es donarà veu al jovent per tal que exposin quina llengua usen habitualment, quin idioma utilitzen a les xarxes o si escolten o no música en català. L’espai arrencarà a les sis de la tarda i estarà moderat per la periodista i conductora del programa Popap de Catalunya Ràdio, Mariola Dinarès.

A partir de les 17h i durant tota la tarda la plaça CAMP acollirà el podcast Els paraguais

Cartell del Ponent Lab 2023 de Juneda sobre el futur del català
Cartell del Ponent Lab 2023 de Juneda sobre el futur del català

L’acte central serà la taula rodona sobre l'estat de la llengua i les polítiques lingüístiques que tindrà lloc a la sala Ponent a partir de les 19:15. Comptarà amb la participació de Marina Massaguer, filòloga i sociolingüista; Cecilio Lapresta, catedràtic de Sociologia de la UdL; Gerard Furest, filòleg i autor de Decàleg irreverent per a la defensa del català i un clip virtual d’Ona de Gibert, investigadora de traducció automàtica i tecnologies del llenguatge a la Universitat de Hèlsinki. Estarà moderat pel periodista Ferran Casas.

El punt final del Ponent Lab 2023 el posarà el grup La Tropical amb un espectacle de glosa per a tots els públics. L’objectiu de l’actuació és fer participar als assistents de les improvisacions musicals amb corrandes, garrotins i jotes. La cloenda s’acompanyarà amb un aperitiu a càrrec de TastaVins i el Cor Juneda Canta.