Tastavins incorpora jornades dedicades a l'art de maridatge i un tast a cegues per parelles

La plaça Catalunya de Juneda reunirà la mostra expositiva dels vint-i-dos cellers procedents de cinc denominacions d'origen catalanes, en aquest entorn també hi haurà una mostra gastronòmica i ambientació musical
Tastavins al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro
photo_camera Tastavins al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro

El col·lectiu Tastavins de Juneda va dur a terme el passat divendres un tast comentat de vins del celler de la DO Costers del Segre Raimat, una convocatòria que va tenir lloc al Palau de Margalef de Torregrossa.

Presentació Tastavins de Juneda ©Tastavins
Presentació Tastavins de Juneda ©Tastavins

Un centenar de persones van tastar el vi jove Chardonnay 2022; el també monovarietal de chardonnay amb criança amb fusta, Turons La Pleta 2020; l’escumós DO Cava Cim del Turó Brut Nature Reserva, amb chardonnay i pinot noir; el vi de cupatge Ànima Negre 2020; i el cabernet sauvignon criat en roure Turons de Vallcorba 2020. El tast va estar dirigit per l'enòloga del celler lleidatà, Sara Martínez.

Aquesta trobada enològica era el preàmbul de la gran festa anual del vi que Tastavins celebra a Juneda, una convocatòria que enguany tindrà lloc el 17 de juny, amb la participació de vint-i-dos cellers, que presentaran els seus caldos per combinar amb una mostra gastronòmica i musical per gaudir d'una gran nit garriguenca, segons expliquen els directors del certamen Xavier Navarro i Ramon Griñó.

Sara Martínez dirigia el tast al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro
Sara Martínez dirigia el tast al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro

Tastavins impulsa la tercera edició de la festa enològica, incorporant dues jornades tècniques de molt interès que estaran dedicades a l'art de Maridatge, i el Tast a cegues per a parelles. Per dur a terme la jornada de maridatge l'organització ha convidat als sommeliers Bruno Tannino i Javier Campo que duran a terme l'activitat de dos quarts d'onze a dos quarts d'una a La Farinera del municipi de les Garrigues.

Tannino és coautor dels llibres de Sapiens del Vi dins del projecte Bullipèdia de Ferran Adrià; mentre que Campo és l'autor del llibre "El Arte del Maridaje"

Espai de La Farinera serà l'escenari del Tast a cegues per parelles a partir de les cinc de la tarda, una activitat que tindrà un cost de 10 euros per parella, i caldrà fer una inscripció prèvia.

Tastavins al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro
Tastavins al Palau de Margalef de Torregrossa ©XNavarro

La plaça Catalunya reunirà la mostra expositiva dels vint-i-dos cellers procedents de cinc denominacions d'origen catalanes, segons explica Navarro qui afegeix que en aquest entorn també hi haurà una mostra gastronòmica i ambientació musical. 

La Fira Tastavins de Juneda està organitzada per l'Associació Tastavins i l'Ajuntament de Juneda amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, INCAVI i la Denominació d'Origen Costers del Segre

  

  
 

comentaris