Comença el curs escolar a les Borges amb els centres educatius renovats

Redacció | Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

Els centres educatius de les Borges Blanques han començat aquest dimecres, 7 de setembre, al nou curs escolar, que enguany s’avança una setmana i comença just després de la Festa Major de la capital garriguenca. El curs s’inicia amb un seguit de millores als centres educatius que s’han dut a terme aquest estiu, com l’ampliació del pati de la Llar d’Infants Municipal o les obres d’adequació i millora del Col·legi Joan XXIII.

A la Llar d’Infants de les Borges han començat el curs aquest dimecres amb 46 alumnes, la qual cosa suposa un lleuger increment d’infants respecte de l’any passat. D’aquests alumnes, n’hi ha 6 que són del grup I0, mentre que n’hi ha 16 del grup I1 i 24 del grup I2, i en els pròxims dies s’espera que encara creixin el nombre de matriculats, ja que el centre està preparat per acollir 78 alumnes. Així mateix, aquest curs la Llar d’Infants Municipal de les Borges ha començat a aplicar la gratuïtat de l'escolarització dels infants del grup I2.

Aquest dimecres també s’han iniciat les classes al Col·legi Mare de Déu de Montserrat amb un total de 455 alumnes, dels quals 108 corresponen a parvulari i infantil, 144 són de primària i 203 d’ESO. Des del centre expliquen que l’alumnat s’ha adaptat a l’avançament del curs, i que la majoria ha assistit a les classes, tot i que esperen noves matrícules en els pròxims dies. El mateix passa a l’Escola Joan XXIII, en què consideren que, si bé bona part de l’alumnat s’ha reincorporat a les classes aquest dimecres, esperen que una altra part dels nens i nenes ho facin després de la Diada. En aquest sentit, el centre preveu fer noves matriculacions durant aquesta setmana i la següent.

L’Institut Josep Vallverdú de les Borges també ha obert les portes aquest dimecres amb 650 alumnes, entre ESO, batxillerat, cicles i PFI. Tot l’alumnat ha iniciat a les classes, excepte el de batxillerat, que aquest dimecres han fet una primera jornada de presentació i està previst que comencin les classes aquest dijous. Des del centre expliquen que les classes s’han emprès amb normalitat i amb un nombre d’alumnes similar a altres anys, tot i que preveuen fer noves matrícules aquestes setmanes.