El Consell Comarcal de les Garrigues premia el talent jove

En aquest sentit,  el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas recordava que els municipis rurals de Catalunya “som mes del 60% del total, però nomes representem el 13% de la població
Lliurament del Premi Joves Investigadors i Investigadores de les Garrigues @CCGarrigues
photo_camera Lliurament del Premi Joves Investigadors i Investigadores de les Garrigues @CCGarrigues

En el marc de la fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques, el Consell Comarcal de les Garrigues celebrava aquest dissabte el dia de la Comarca, un acte que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra. 

La celebració ha tingut com a acte central el lliurament del Premi Joves Investigadors i Investigadores de les Garrigues, que en la setzena edició ha premiat al projecte del productor de pomes de Bellaguarda, Roger Pinyol i la Xarxa Empresarial de les Garrigues. Pel que fa a la secció d’educació secundària, batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, el jurat a premiat el treball "A la recerca d’una identitat. La premsa de Quilòmetre zero a les Garrigues", de l'arbequina Anna Capdevila. Es tracta d'una recopilació de la premsa comarcal dels darrers 50 anys i ha subratllat “la importància de la premsa local com a dinamitzadora de la nostra cultura”, segons explicava Capdevila.

En la secció d'estudis universitaris, l'estudiant de la Granadella, Xavier Franch rebia el guardó per la recerca "Trajectòries i participació de la població migrant al món rural. El cas de la Granadella". Es tracta del recull de testimonis de població migrant, “per establir idees i conclusions i, per a futur, plantejar accions de polítiques locals i en l'àmbit associatiu”, explica Franch. 

Anna Erra destacava que "calen apostes per al reequilibri territorial del país i han de venir dels que viviu i treballeu aquí" i ha destacat que "avui, amb el Dia de la Comarca i la Fira de l’Oli, demostreu que feu un treball conjunt i que poseu el focus en tirar endavant la comarca". Finalment, ha assegurat que des del Parlament “escoltarem les vostres necessitats i treballarem per poder donar més oportunitats”.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas recordava que els municipis rurals de Catalunya “som més del 60% del total, però només representem el 13% de la població. Volem viure en progrés i amb oportunitats sense sentir-nos criminalitzats i culpables, tot i complir les normes”. I ha demanat a la presidenta "el màxim compromís de la institució que representeu cap al món rural".

Per la seva banda, l'alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, va destacar que "el Dia de la Comarca no es pot reduir a un sol dia, ha de ser un projecte de comarca durant tot l’any".