Engeguen un micromecenatge per a revitalitzar la cooperativa tèxtil més antiga de Catalunya, a L'Espluga Calba

L'objectiu de la cooperativa SomPunt és triplicar la producció i crear entre 20 i 30 nous llocs de treball per a persones que es troben en risc d’exclusió social, en un sector que brilla per l'absència de formació en la confecció tèxtil i de persones que hi vulguin treballar
Imatge de la Cooperativa de l'Espluga Calva ©SomPunt
photo_camera Imatge de la Cooperativa de l'Espluga Calba ©SomPunt

La cooperativa de l'Espluga Calba ha arrencat un projecte de micromecenatge, amb l'objectiu de recaptar fons per augmentar la producció de peces de gènere de punt, i crear nous llocs de treball al municipi de les Garrigues, una zona fortament despoblada. Es tracta de la cooperativa tèxtil més antiga de Catalunya que segueix en actiu.

Imatge de la Cooperativa de l'Espluga Calva ©SomPunt
Imatge de la Cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba ©SomPunt

La iniciativa s'emmarca en el projecte Teixim Futurs que impulsen les cooperatives catalanes SomPunt, DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i Talma, amb el suport de Ponent Coopera, i consisteix en una campanya de micromecenatge que es va engegar el passat 4 de desembre en la plataforma Goteo. Les aportacions es podran dur a terme fins al 30/12, en una primera ronda.

L'objectiu de la cooperativa SomPunt és triplicar la producció i crear entre 20 i 30 nous llocs de treball per a persones que es troben en risc d’exclusió social, en un sector que brilla per l'absència de formació en la confecció tèxtil i de persones que hi vulguin treballar.

Per aconseguir aquest repte la campanya parteix d'aconseguir 40.000 euros en el termini de 26 dies, encara que la xifra òptima serien 70.000 euros

SomPunt vol fer viable el projecte de renovació invertint la participació de mecenatge en formació de nous treballadors, l'adquisició de materials, i a l'ampliació de la capacitat de producció pròpia, així com per a altres marques, i d'aquesta manera millorar la competitivitat. 

Les persones interessades a donar suport al projecte SomPunt de la Cooperativa de l'Espluga Calba, també ajudaran a mantenir viu un llegat històric com és el de la cooperativa tèxtil, podran beneficiar-se de jerseis exclusius, invitacions a la festa SomPunt i altres recompenses especials. A més, les aportacions poden ser deduïbles de la declaració de la renda, amb la possibilitat de desgravació fiscal entre un 35% i un 80%. 

Cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba

Imatge de la Cooperativa de l'Espluga Calva ©SomPunt
Imatge de la Cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba ©SomPunt

La cooperativa tèxtil de l'Espluga Calba es va fundar l'any 1969, i fins avui ha estat una font vital d’ocupació per a més d'un centenar de persones i un agent necessari per al desenvolupament econòmic del municipi i de la comarca de les Garrigues. Amb una missió clara d’oferir oportunitats laborals, especialment a dones, en un entorn rural altament despoblat, ha mantingut la seva rellevància i s’ha reinventat durant més de 50 anys. 

Ara Teixint Futurs 

El projecte d’intercooperació que han iniciat les cooperatives SomPunt, DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i l’Associació Talma, amb el suport de Ponent Coopera, busca recaptar fons per augmentar la producció de gènere de punt i fer créixer la cooperativa. 

El micromecenatge no només és una crida a la solidaritat, sinó també una oportunitat per preservar el reduït patrimoni industrial tèxtil que queda a Catalunya i promoure un futur sostenible per a la cooperativa, per als habitants de l'Espluga Calba, rodalies i tots els agents implicats.

Fira Oleotèxtil

Amb l'objectiu de divulgar els sectors económics locals l'Espluga Calba organitza per aquest divendres 8 de desembre la novena Fira Oleotèxtil, en què a més de l'oli, l'altre protagonista són les peces de roba de punt confeccionades a la cooperativa tèxtil, inflables, tastos, vermut i paradetes d'artesans seran algun dels atractius. El programa inclou una caminada cultural que organitza el Consell Esportiu de les Garrigues.