El Consell Comarcal de les Garrigues posa en marxa l'Oficina Comarcal de Transició Energètica per impulsar les energies renovables 

Redacció | Foto: Consell Comarcal de les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, un nou agent al territori per ajudar a ajuntaments, empreses i particulars a impulsar la transició energètica cap a un model energètic descentralitzat i renovable.

Entre les accions de l'oficina, destaquen l'assessorament en la implementació de sistemes d’autoconsum basats en energia renovable o en la tramitació de subvencions per a la millora de l’eficiència energètica.

Amb l'objectiu de difondre les seves tasques, es realitzaran jornades informatives i sessions de treball arreu de la comarca sobre eficiència energètica. Els ciutadans, empreses i ajuntaments podran adreçar-se a l'oficina per conèixer mesures d’eficiència energètica i estalvi energètic, per optimitzar els consums en casos particulars, així com per tramitar subvencions o instal·lar sistemes d'energia renovable, com ara plaques solars.

L'oficina compta amb una tècnica especialitzada en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables, Helena Sánchez, per tal de promoure projectes d'energia verda destinats a consistoris, empreses i particulars. Les sol·licituds d'assessorament s'hauran de tramitar mitjançant el correu [email protected] o el telèfon / WhatsApp 615816318. Un cop les peticions s'hagin rebut, es concretarà cita prèvia per atendre-les.

Aquest nou ens, ubicat a la seu del Consell Comarcal, estudiarà el potencial renovable dels municipis i els sectors primari, serveis i industrial per assolir els objectius previstos en la Perspectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT), amb el finançament de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). De fet, també actuarà com a agent interlocutor amb aquesta entitat perquè els municipis desenvolupin el Pla territorial per a la implantació de les instal·lacions d’energies renovables a Catalunya (PLATER).

El president del Consell Comarcal, Jaume Setó, recorda que “el Consell Comarcal treballem per implantar mesures que s’alineïn amb els objectius de sostenibilitat i transició energètica i, per exemple, ja comptem amb un projecte redactat per a la implementació de sistemes d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum elèctric. La creació de l’Oficina per a la Transició Energètica és un pas més per contribuir a implantar aquestes mesures per ser més eficients energèticament arreu de la comarca”. Una actuació que també s'alinea amb els objectius de sostenibilitat i transició energètica.